Ιταλία: Να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ΗΠΑ-Κίνας, λέει η αμερικανική κυβέρνηση μετά τη συνάντηση της Ρώμης

Απόψε στις 18:45 (ώρα Ιταλίας), ολοκληρώθηκε η συνάντηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέικ Σάλιβαν με τον Γιάνγκ Γιετσί, διευθυντή του γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, πριν από λίγο πηγές του Λευκού Οίκου υπογράμμισαν στους Financial Times ότι «αν, στον πόλεμο αυτό, η Κίνα αποφασίσει να στηρίξει την Ρωσία με υλική βοήθεια, είναι πιθανό να υπάρξουν συνέπειες για το Πεκίνο».

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera προσθέτει ότι, όπως υπογραμμίζει ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, «στη σημερινή συνάντηση της Ρώμης οι δυο πλευρές υπογράμμισαν ότι είναι σημαντικό να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στη σημερινή συνάντηση αναφέρθηκαν -με απόλυτη σαφήνεια- στη διεθνή απομόνωση και στις βαριές οικονομικές συνέπειες που θα αντιμετώπιζε η Κίνα, σε περίπτωση που βοηθούσε το Κρεμλίνο να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις ή, ακόμη χειρότερα, αν στήριζε τη Ρωσία με στρατιωτικό υλικό», μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Ο Αμερικανός σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, αύριο το πρωί πρόκειται να συναντηθεί, πάντα στην Ρώμη, με τον Λουίτζι Ματιόλο, διπλωματικό σύμβουλο του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ