«Μπορείτε να με αποκαλείτε και Τζόρτζια» λέει η Μελόνι μετά το... «κύριος πρωθυπουργός»

Στις υποδείξεις που δόθηκαν στα διάφορα υπουργεία από τον γενικό γραμματέα της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, ζητήθηκε να αναφέρονται στην Μελόνι ως «τον κύριο Ιταλό πρωθυπουργό», ή «τον Ιταλό πρωθυπουργό».

Η νέα Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε μέσω Facebook στις υποδείξεις που δόθηκαν από τον γενικό γραμματέα της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, Κάρλο Νεοντάτο. Με τις υποδείξεις αυτές, ο Ντεοντάτο ζήτησε από τα διάφορα υπουργεία να αναφέρονται στην Μελόνι ως «τον κύριο Ιταλό πρωθυπουργό», ή «τον Ιταλό πρωθυπουργό».

Μετά από την έκπληξη που προκλήθηκε, και αρκετά σχόλια μέσων ενημέρωσης, η νέα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης έγραψε στο διαδίκτυο:

«Διαβάζω ότι το κύριο θέμα συζήτησης, σήμερα, αφορά εσωτερικές γραφειοκρατικές εγκυκλίους, ενδεχομένως λανθασμένες, που αφορούν το μεγάλο θέμα του πώς πρέπει να αποκαλείται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός. Συνεχίστε. Εγώ ασχολούμαι με λογαριασμούς των νοικοκυριών, φόρους, εργασία, βεβαιότητα ότι θα εκτίονται οι ποινές και με τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι με αφορά, μπορείτε να με αποκαλείτε όπως θέλετε, και Τζόρτζια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ