Εκκενώθηκε η Χερσώνα: «Ετοιμάζομαστε να αμυνθούμε», λέει Ρώσος αξιωματούχος -  Αμφιβάλλει ο Ζελένσκι

Τουλάχιστον 70.000 άμαχοι λέγεται ότι πέρασαν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του ποταμού Ντνίπρο

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Χερσώνας σύμφωνα Ρώσους αξιωματούχους. Τουλάχιστον 70.000 άμαχοι λέγεται ότι πέρασαν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του ποταμού Ντνίπρο. 

«Ετοιμάζουμε τη Χερσώνα για άμυνα», ανέφερε ένας διοικητής της ρωσικής πολιτοφυλακής, σύμφωνα με το BBC με τους Ουκρανούς ωστόσο να τις χαρακτηρίζουν ως «αναγκαστικές απελάσεις».

Την ίδια ώρα, η Ρωσία επισήμανε ότι έχει κινητοποιήσει 300.000 έφεδρους.

Ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου είπε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι 41.000 από αυτούς που κλήθηκαν είχαν ήδη αναπτυχθεί στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Οι αριθμοί αυτοί ωστόσο δεν έχουν επαληθευτεί.

 Αμφιβάλλει ο Ζελένσκι

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε αμφιβολίες ότι η μερική επιστράτευση της Ρωσίας ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Μόσχα, με τον Ουκρανό πρόεδρο να τονίζει ότι η κακή επίδοση των ρωσικών δυνάμεων σημαίνει ότι η Ρωσία ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερους άνδρες.

«Έχουμε αναφορές ότι ο εχθρός ολοκλήρωσε την επιστράτευσή του, σαν να μην υπάρχει πλέον ανάγκη να στείλει νέα κύματα Ρώσων πολιτών στο μέτωπο. Εμείς αισθανόμαστε πολύ διαφορετικά στις πρώτες γραμμές του μετώπου», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Παρόλο που η Ρωσία προσπαθεί να αυξήσει την πίεση στις θέσεις μας χρησιμοποιώντας εφέδρους, αυτοί είναι τόσο κακώς προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι, χρησιμοποιούνται τόσο βάναυσα από τη διοίκησή τους, που μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι πολύ σύντομα η Ρωσία μπορεί να χρειαστεί ένα νέο κύμα ανθρώπων για να στείλει στον πόλεμο», συμπλήρωσε.

Πηγή: skai.gr