Μάσκες ακόμη σε εσωτερικούς χώρους στην Ιταλία, εκτός από το χώρο εργασίας

Η χρήση μάσκας στην Ιταλία θα παραμείνει υποχρεωτική στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, αλλά υπάρχει μόνο «ισχυρή σύσταση» για όλους τους χώρους εργασίας από την 1η Μαΐου.

Αν και σε ολόκληρη την ΕΕ, οι χώρες καταργούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και σε σχολεία, η Ιταλία παραμένει επιφυλακτική.

Οι μάσκες θα εξακολουθήσουν να είναι υποχρεωτικές μέχρι τις 15 Ιουνίου στα σχολεία, σε όλα τα τοπικά και υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εκδηλώσεις και παραστάσεις σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογράφων, των θεάτρων, των συναυλιών και των αθλητικών χώρων. Στα νοσοκομεία και τα κέντρα περίθαλψης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική μέχρι το τέλος του 2022.

Η Ρώμη κατάργησε τη μάσκα μόνο στους χώρους εργασίας. Οι εταιρείες θα είναι ελεύθερες να αποφασίσουν αν οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να τη φορούν στην εργασία τους ή όχι.

Η απόφαση ελήφθη καθώς οι λοιμώξεις αυξάνονται και πάλι. Το παρατηρητήριο Gimbe, την Πέμπτη, ανέφερε ότι τα κρούσματα του COVID-19 αυξήθηκαν κατά 22,7% τις τελευταίες επτά ημέρες.

Εν τω μεταξύ, το Πράσινο Πάσο δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό από την 1η Μαΐου, εκτός από τα νοσοκομεία και τα κέντρα περίθαλψης, όπου θα είναι υποχρεωτικό μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: euractiv.gr