Κλείσιμο

Ιταλία - Κόντε: Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της αν πειράξει το κοινωνικό εισόδημα υπέρ των ανέργων

«Θα υπερασπιστούμε τις συνταγματικές αξίες της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου στα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών και στη μελλοντική στάση του κόμματός του.

«Θα υπερασπιστούμε τις συνταγματικές αξίες της χώρας μας, με επίγνωση του ότι καταφέραμε να πείσουμε πολλούς ψηφοφόρους, τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. «Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος με υπέδειξε ανοικτά ως υπαίτιο της ήττας αυτής. Αλλά όταν καταγράφεται ήττα, καλό είναι ένας ηγέτης να μην ψάχνει εξιλαστήρια θύματα», πρόσθεσε.

Ο Τζουζέπε Κόντε προανήγγειλε ότι «αν η νέα κυβέρνηση πειράξει το κοινωνικό εισόδημα υπέρ των ανέργων, το κόμμα του θα ασκήσει όχι σκληρή, αλλά σκληρότατη αντιπολίτευση». Κάλεσε, δε, την συντηρητική παράταξη «να κατανοήσει πως όταν κάποιες δυνάμεις δεν εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών, καλό θα είναι να μην πειραματίζονται με προσπάθειες αλλαγής του Συντάγματος, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την πραγματική συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων».

«Δεν είμαστε το κόμμα της νότιας Ιταλίας, αλλά ένα κόμμα που κατέγραψε υψηλά ποσοστά στον Νότο. Κάτι που μας δίνει το δικαίωμα να συμβάλουμε ουσιαστικά στο να ξεπεραστεί το χάσμα Βορρά-Νότου και στο να υπάρξει μια πραγματική οικονομική ανάπτυξη στην Κάτω Ιταλία, βάσει πραγματικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο πρόεδρος των Πέντε Αστέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Ιταλία