Ιταλία: Δεκατρείς αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Ίσκια της Κάτω Ιταλίας εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φθάσει τους οκτώ. 

Δεκατρείς άνθρωποι, αναμεσά τους μία τριμελή οικογένεια με νεογέννητο μωρό και μία 25χρονη γυναίκα, αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας, στην περιφέρεια της Νάπολης.

To νησί έχει αποκλεισθεί λόγω της κακοκαιρίας και από χθες, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος κράτησε τα σχολεία κλειστά.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, o τελικός απολογισμός μπορεί να φτάσει και τους οκτώ νεκρούς.

Εξαιτίας της ασταμάτητης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις και το ρεύμα παρέσυρε σειρά αυτοκινήτων στην θάλασσα. Πολλοί κάτοικοι του νησιού, λόγω της λάσπης που έχει συσσωρευθεί, δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους και πριν από λίγο εκκενώθηκε ξενοδοχείο, με τριάντα τουρίστες.

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρασυρθεί από τη λάσπη, ανασύρθηκε και σώθηκε, ενώ στο νησί καταφθάνουν από τη Νάπολη άνδρες και χωματουργικά μηχανήματα της Πυροσβεστικής.

Σε πολλές περιοχές της Ίσκια έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ