Κλείσιμο

Ισραήλ: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες των ύποπτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ελάντ 

Ανθρωποκυνηγητό για την τρομοκρατική επίθεσης στην πόλη Ελάντ το βράδυ της Πέμπτης έχει εξαπολύσει η ισραηλινή αστυνομία. Οι αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι οι δύο κύριοι ύποπτοι της επίθεσης, με τρεις νεκρούς είναι ο 19χρονος Άσαντ Γιοσέφ Άσαντ αλ Ραφάι (κάτω φωτογραφία) και Ο 20χρονος Τζαμπχί Ιμαντ Αμπου Σακίρ, αμφότεροι κάτοικοι της Τζενίν. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δραστών. 

Η επίθεση έγινε σε δύο περιοχές. Στην πρώτη περιοχή, το θύμα, ένας φύλακας, προσπάθησε να μπει στο όχημά του και δέχθηκε επίθεση από έναν τρομοκράτη οπλισμένο με τσεκούρι. 

Στη συνέχεια, οι τρομοκράτες έφτασαν σε μια παιδική χαρά και δολοφόνησαν έναν από τους κατοίκους με ένα τσεκούρι. Ένας ένοπλος που βρισκόταν στο σημείο πυροβόλησε εναντίον τους μια φορά αλλά σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες με τσεκούρι. Οι φερόμενοι ως δράστες κατόπιν τράπηκαν σε φυγή.

Μετά την επίθεση, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ομέρ Μπαρ Λεβ έφτασε στο σημείο και πραγματοποίησε αξιολόγηση της κατάστασης με τους αρχηγούς της αστυνομίας. 

«Πληρώσαμε πολύ βαρύ τίμημα απόψε», είπε ο Μπαρ Λεβ. «Η αστυνομία, η Shin Bet (Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας) και ο IDF (Ισραηλινός στρατός) καταδιώκουν τώρα τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση και θα τους συλλάβουν, νεκρούς ή ζωντανούς. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος είχε στείλει τους τρομοκράτες να πραγματοποιήσουν την επίθεση, θα πληρώσει το τίμημα. Βρισκόμαστε στο μέσο μιας δύσκολης μάχης ενάντια στην παλαιστινιακή τρομοκρατία και θα την εξαφανίσουμε από τα χωριά, τις πόλεις και τους προσφυγικούς καταυλισμούς».

Πηγή: jpost.com