Σύμβουλος Νετανιάχου: Απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση - Η Χαμάς θα νιώσει την οργή μας

Ο Μαρκ Ρεγκέβ είπε ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη, και ότι η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν.

Η Χαμάς «θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής, ο σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μαρκ Ρεγκέβ, με το Ισραήλ να βομβαρδίζει θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Γάζα.

«Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας» ανέφερε επίσης. 

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Ρεγκέβ είπε ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη, και ότι η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν.

«Θα συνεχίσουν να δέχονται τα στρατιωτικά πλήγματά μας μέχρι να διαλύσουμε τη στρατιωτική μηχανή τους και την πολιτική υποδομή τους στη Γάζα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εάν ο Νετανιάχου αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη» ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των (Ισραηλινών) στρατιωτών».

Η Χαμάς προτείνει την απελευθέρωση ξένων (μη Ισραηλινών) ομήρων με αντάλλαγμα μια πενθήμερη κατάπαυση του πυρός δήλωσε στους Financial Times το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Αλ Μπαρακέχ. Διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν πρόσθετοι όροι για την απελευθέρωση Ισραηλινών αμάχων, ενώ δεν θα απελευθερωθεί κανένας Ισραηλινός στρατιώτης. 


«Η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει κανέναν Ισραηλινό στρατιώτη», ξεκαθάρισε ο κ. Μπαρακέχ. «Αυτούς τους κρατάμε για ανταλλαγή [κρατουμένων]» διευκρίνισε ο κορυφαίος άραβας αξιωματούχος που ζει εξόριστος στο εξωτερικό.

«Όποιος ειλικρινά και γνήσια ενδιαφέρεται για τις ζωές των πολιτών θα πρέπει να απαιτήσει την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Τελεία», διεμήνυσε πάντως ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος, απορρίπτωντας την πρόταση της Χαμάς.

Γάζα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ