Κλείσιμο

Ισραήλ: Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Δυτική Όχθη

Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Δύο Ισραηλινές σκοτώθηκαν και μία τραυματίστηκε σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν το αυτοκίνητό τους έγινε στόχος πυροβολισμών, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών, η Magen David Adom, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Η Magen David Adom διευκρίνισε ότι οι δύο νεκρές γυναίκες ήταν περίπου 20 ετών, ενώ η τρίτη είναι «σοβαρά τραυματισμένη».

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε από την πλευρά του ότι ένα αυτοκίνητο έγινε στόχος επίθεσης κοντά στον οικισμό Χάμρα, στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Ιορδάνη, στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους στην περιοχή και έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό των «τρομοκρατών» που πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μετά τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα και τον Λίβανο, καθώς η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων έχει οξυνθεί από την Τετάρτη έπειτα από τη σχετική ηρεμία που επικρατούσε αφότου άρχισε το Ραμαζάνι στις 23 Μαρτίου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στον Λίβανο από τον Απρίλιο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ