Ανησυχία για έκρηξη βίας στο Ισραήλ: Ακροδεξιοί θέλουν να οπλιστούν και να επιτεθούν στους διαδηλωτές 

Σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί η ισραηλινή αστυνομία, στέλνει ενισχύσεις έξω από την Κνεσέτ  

Έντονη είναι η ανησυχία για έκρηξη βίας στο Ισραήλ, και ειδικά στο Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται η Κνεσέτ (ισραηλινή Βουλή), καθώς ισραηλινές ακροδεξιές ομάδες καλούν σε βία κατά των διαδηλωτών που συγκεντρώνονται έξω από το κτήριο, διαδηλώνοντας κατά του αμφιλεγόμενου σχεδίου μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης του Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Οι ομάδες των ακροδεξιών στο WhatsApp και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευρύτερα, έχουν γεμίσει με καλέσματα για βίαιες «αντιδιαδηλώσεις» σε ολόκληρο το Ισραήλ υπερασπιζόμενοι τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Νετανιάχου. 

Συγκεκριμένα, ζητούν από ομοϊδεάτες τους να πάρουν «εκρηκτικά, όπλα, μαχαίρια» και να επιτεθούν στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. 

Από την πλευρά τους, οι ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχουν στραφεί στην αστυνομία για να ζητήσουν προστασία, μιλώντας για σχεδιαζόμενη επίθεση στις δυνάμεις υπέρ της δημοκρατίας. 

Απαντώντας, η αστυνομία του Ισραήλ δεσμεύθηκε ότι θα στείλει πρόσθετες δυνάμεις για να προστατεύσει τις διαδηλώσεις, καθώς η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet έχει εκφράσει «σημαντικούς φόβους» για ακροδεξιές επιθέσεις.
 

Πηγή: skai.gr