Ισπανία-ναυάγιο: 14 άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί ανοιχτά των Βαλεαρίδων

Οι ισπανικές αρχές, οι οποίες είχαν ανακοινώσει νωρίτερα τη Δευτέρα ότι βρήκαν έντεκα πτώματα στ΄ανοιχτά του αρχιπελάγους των Βαλεαρίδων, διόρθωσαν αργά το βράδυ τον απολογισμό τους για να ανακοινώσουν ότι 14 άνθρωποι διασώθηκαν και δεν βρέθηκε κανένας νεκρός.

"Δεκατέσσερις άνθρωποι" που ταξίδευαν με ένα μη αξιόπλοο πλοιάριο όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να διασχίσουν τη Μεσόγειο "περισυνελέγησαν ζωντανοί. Κανένας νεκρός δεν έχει εντοπιστεί επί του παρόντος", ανακοίνωσε η νομαρχία των Βαλεαρίδων Νήσων, διευκρινίζοντας ότι τρεις άνθρωποι που φέρονται ως αγνοούμενοι αναζητούνται ακόμη.

Δεκατέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν τη Δευτέρα στη Μεσόγειο, στ' ανοιχτά των Βαλεαρίδων, ανακοίνωσε η νομαρχία του ισπανικού αρχιπελάγους που διόρθωσε τον απολογισμό της, αφού είχε κάνει λόγο αρχικά για 11 πτώματα που περισυνελέγησαν.

Η αστυνομία και οι ομάδες θαλάσσιας διάσωσης διέσωσαν "συνολικά 14 ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στο νησί Καμπρέρα, όλοι ζωντανοί", ανακοίνωσε η νομαρχία αργά το βράδυ της Δευτέρας σε μήνυμα που έστειλε στον Τύπο.

Οι ομάδες διάσωσης ερευνούν ακόμη στη θάλασσα για τον εντοπισμό τριών ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να επέβαιναν στο ίδιου τύπου "μη αξιόπλοο πλοιάριο που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο δήλωσαν ότι 17 άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό και ότι ορισμένοι έπεσαν στη θάλασσα, εξήγησε η νομαρχία των Βαλεαρίδων.

Ανάμεσα σε αυτούς που διασώθηκαν, τρεις περισυνελέγησαν μέσα στη θάλασσα και διακομίσθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, εννέα βρέθηκαν πάνω στο πλοιάριο και άλλοι δύο περισυνελέγησαν από τους ανθρώπους που επέβαιναν σε σκάφος αναψυχής οι οποίοι είχαν ειδοποιεί τις ομάδες διάσωσης.

Σε επαφή που είχαν με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές επικαλέστηκαν "σύγχυση" και "προβλήματα επικοινωνίας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ