Ιρλανδός ΥΠΕΞ: Στο αεροσκάφος της Ryanair επέβαιναν άνδρες της Λευκορωσικής KGB

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Λευκορωσίας αποβιβάσθηκαν από το αεροσκάφος της Ryanair όταν εξαναγκάσθηκε σε προσγείωση στο Μινσκ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι.

«Πέντε ή έξι άνθρωποι αποβιβάσθηκαν. Μόνο ο ένας συνελήφθη, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών», είπε.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair είχε δηλώσει: «πεποίθησή μας είναι ότι πράκτορες της KGB αποβιβάσθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο».

Οι μυστικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας έχουν διατηρήσει τη ρωσική τους ονομασία, κληρονομιά της σοβιετικής εποχής, και παραμένουν «KGB». Η Λευκορωσία είναι πρώην σοβιετική δημοκρατία και δορυφόρος της Μόσχας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επιβάτης της πτήσης Νίκος Πέταλης ανέφερε πως «ότι απ’ ό,τι λένε Ρώσοι οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση επίσης δεν επιβιβαστήκανε για το Βίλνιους, μείνανε εκεί (σ.σ Μινσκ)». 

«Έχουμε διπλό επεισόδιο, και επεισόδιο φασαρίας στην καμπίνα από κάποιους που έχουν μπει μέσα προφανώς... Άρα βλέπουμε πειράτευση πολιτικού αεροσκάφους» επισήμανε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο τέως πιλότος και δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης  Γρηγόρης Κωνσταντέλος. 
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr