Ιρανή διαδηλώτρια στον ΣΚΑΪ: Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας σκοτώσουν

«Πηγαίνω στις διαδηλώσεις με την αδερφή μου. Συμμετέχω κάθε μέρα. Πριν από δύο εβδομάδες μας χτύπησαν με μοτοσυκλέτες και όταν πέσαμε κάτω μας χτύπησαν». 

Ο αγώνας των γυναικών κατά της καταπίεσης του καθεστώτος του Ιράν συνεχίζεται. 

Ένα από τα πλέον δραστήρια πρόσωπα πίσω από τη διοργάνωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Χρήστο Νικολαΐδη.

«Πηγαίνω στις διαδηλώσεις με την αδερφή μου. Συμμετέχω κάθε μέρα. Πριν από δύο εβδομάδες μας χτύπησαν με μοτοσυκλέτες και όταν πέσαμε κάτω μας χτύπησαν». 

Μια από τις χιλιάδες γυναίκες που καθημερινά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή , μιλάει στον ΣΚΑΙ για το γεγονός που πυροδότησε το ξέσπασμα των διαδηλώσεων στο Ιράν

«Ο θάνατος της Μαχσά ήταν η σπίθα για τους κατοίκους του Ιράν που υποφέρουν από την κυβέρνησή μας. Μετά από αυτό όλοι βγήκαν στους δρόμους και έδειξαν την οργή και την αντίθεσή τους» αναφέρει.

Τουλάχιστον 108 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την βίαιη καταστολή. 

«Το πιστεύουμε αυτό  ότι αυτή τη φορά όλα θα αλλάξουν.   Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτές τις διαδηλώσεις. Η βίας της ιρανικής κυβέρνηση απέτυχε». 

Ταυτόχρονα όμως δηλώνει ανυποχώρητη, όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν στις μαζικές διαδηλώσεις. 

«Όσοι βγαίνουν στους δρόμους γνωρίζουν πως κάτι μπορεί να συμβεί. Να δολοφονηθούν, να συλληφθούν ή να τραυματιστούν. Αλλά θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση». 

Στην Τεχεράνη, ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας έδωσε εντολή στους Ιρανούς δικαστές να εκδίδουν σκληρές αποφάσεις κατά όσων συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. 

Πηγή: skai.gr