Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης καταγγέλουν «αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης καταγγέλουν «αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατηγόρησαν σήμερα ένα αμερικανικό πλοίο για “προκλητικές” ενέργειες, αφού έριξε χθες Δευτέρα προειδοποιητικά πυρά εναντίον σκαφών του ιρανικού στρατού τα οποία το πλησίασαν στον Κόλπο.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες ότι το αμερικανικό πλοίο της ακτοφυλακής Maui έριξε περίπου 30 προειδοποιητικές βολές αφού 13 ταχύπλοα των Φρουρών της Επανάστασης πλησίασαν αυτό και άλλα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στα Στενά του Χορμούζ, στην είσοδο του Κόλπου.

Σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν τα αμερικανικά πλοία για “αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, όπως πτήσεις ελικοπτέρων, εκτόξευση φωτοβολίδων και προκλητικά και άσκοπα πυρά”.

“Θα ήταν καλύτερο οι Αμερικανοί να αποφεύγουν την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και να μην θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του Περσικού Κόλπου υπακούοντας στους κανόνες και τους κανονισμούς της θάλασσας”, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε χθες Δευτέρα ότι τα ιρανικά πλοία ενεργούσαν “πολύ επιθετικά”.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα που αμερικανικά πολεμικά πλοία ρίχνουν προειδοποιητικά πυρά αντιδρώντας στην, όπως την αποκαλούν, μη ασφαλή συμπεριφορά ιρανικών πλοίων στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ