Ιράν: Δεν θα γλιτώσουν οι ΗΠΑ από τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή αν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράνστην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «δεν θα γλυτώσετε από τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή» 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν προειδοποίησε σήμερα το πρωί στα Ηνωμένα Έθνη ότι εάν τα αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα δεν τελειώσουν, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά», αναφέρει το Reuters από τη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι το Ιράν είναι έτοιμο να εμπλακεί σε  διαπραγματεύσεις για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς, της οποίας το αίτημα είναι η απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ.
 

«Ενώ επιδιώκουν να καταστρέψουν τη Χαμάς, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκοτώνουν πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιους πολίτες και ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ έχει οδηγήσει σε μια διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση εντός της πολιορκημένης περιοχής με ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες και καύσιμα σε τρομερά επίπεδα», είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος συνέχισε «λέω ειλικρινά στους Αμερικανούς πολιτικούς, που διαχειρίζονται τώρα τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ότι δεν επιθυμούμε  μια επέκταση του πολέμου στην περιοχή. Αλλά αν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα, δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των 193 μελών για τη Μέση Ανατολή.

«Η Χαμάς είπε στο Ιράν ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει αμάχους ομήρους, προσθέτοντας ότι θα πρέπει επίσης να απελευθερωθούν  6.000 Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές φυλακές», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν. 

Πηγή: skai.gr