ΗΠΑ: Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς live μετάδοση το κατηγορητήριο σε Τραμπ - Επί ποδός 35.000 αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη

Η δικαστική διαδικασία για τον Τραμπ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 9.15 το βράδυ (ώρα Ελλάδας)

Κεκλεισμένων των θυρών, και χωρίς απευθείας συνδέσεις, θα πραγματοποιηθεί η, πρωτοφανής στα χρονικά, διαδικασία απαγγελίας κατηγορητηρίου στον Ντόναλντ Τραμπ. Η δικαστική διαδικασία για τον Τραμπ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 9.15 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα θα βρεθεί ενώπιον της εισαγγελίας προκειμένου να του απαγγελθεί το κατηγορητήριο το οποίο προς το παρόν παραμένει καλά σφραγισμένο. Στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 24ωρα έχουν επιστρατευτεί 35.000 αστυνομικοί, καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια από οπαδούς του Τραμπ. 

Ο δικαστής που προεδρεύει της προσαγωγής του Ντόναλντ Τραμπ σε δικαστήριο του Μανχάταν απέρριψε αίτημα πολλών μέσων ενημέρωσης να καλύψουν απευθείας τις δικαστικές διαδικασίες, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Χουάν Μέρτσαν αποφάσισε ότι το δικαστήριο θα επιτρέψει σε «περιορισμένο αριθμό» εικονοληπτών, φωτογράφων και δημοσιογράφων ραδιοφωνικών σταθμών να είναι παρόντες, αλλά απέρριψε την πρόταση να επιτραπεί ζωντανή τηλεοπτική/δημοσιογραφική κάλυψη ή να σταλούν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της δικαστικής συνεδρίασης.

Πέντε φωτογράφοι που θα εκπροσωπούν όλα τα ΜΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα για φωτογραφίες, αλλά αρκετά λεπτά πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. 

«Η χρήση κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών ή οποιωνδήποτε ηλεκτρονικών συσκευών θα απαγορεύεται αυστηρά στις δικαστικές αίθουσες. Οποιεσδήποτε τέτοιες συσκευές θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένες και ασφαλισμένες εκτός κοινής θέας στις δικαστικές αίθουσες» τόνισε ο Μέρτσαν.

«Ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός εν ενεργεία ή πρώην προέδρου», ανέφερε στην απόφασή του ο Μέρτσαν, σημειώνοντας ότι η διαδικασία έχει προκαλέσει «το πρωτοφανές ενδιαφέρον του κοινού και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης».

Οι δικηγόροι του Τραμπ είχαν ζητήσει από τον δικαστή να αρνηθεί το αίτημα των δημοσιογραφικών ομίλων επισημαίνοντας ότι θα δημιουργηθεί «μια ατμόσφαιρα που θα μοιάζει με τσίρκο».

Το κατηγορητήριο φέρεται να περιλαμβάνει περισσότερες από 30 κατηγορίες και τουλάχιστον ένα κακούργημα που αφορά τη δωροδοκία της πρωταγωνίστριας ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές το 2016 ώστε να μη μιλήσει για συνεύρεσή τους.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ