Τα ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκαν στις ΗΠΑ θυμίζουν την υπόθεση του «UFO Tic Tac» το 2004 - Βίντεο

Ενώ η Κίνα αναγνώρισε κυριότητα του κατασκοπευτικού μπαλονιού, η προέλευση και ο σκοπός των τριών επόμενων αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων παραμένουν μυστηριώδεις 

«Η αλήθεια είναι εκεί έξω;» Ο «πυρετός» των UFO κυριεύει τις ΗΠΑ, μετά τη χθεσινή κατάρριψη ενός τρίτου μυστηριώδους αντικειμένου με χρήση πυραύλου από μαχητικό αεροσκάφος F-16. Το «οκταγωνικό» αντικείμενο με «δυνητικές δυνατότητες επιτήρησης» πέταξε κοντά σε μια ευαίσθητη στρατιωτική τοποθεσία στη Μοντάνα πριν καταρριφθεί την Κυριακή. 

Το περιστατικό ακολουθεί άλλα δύο αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά τις προηγούμενες ημέρες και ένα κινεζικό «κατασκοπευτικό μπαλόνι» που καταρρίφθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και την υπόθεση «Tic Tac» του 2004.

Ενώ η Κίνα αναγνώρισε κυριότητα του κατασκοπευτικού μπαλονιού, η προέλευση και ο σκοπός των τριών επόμενων αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων παρεμένουν μυστηριώδεις, με το Πεντάγωνο να αρνείται να αποκλείσει εξωγήινη προέλευση. 

Θύμισαν την υπόθεση «Tic Tac»

Το σχήμα δύο από τα ιπτάμενα αντικείμενα θυμίζει το περίφημο UFO «Tic Tac» - ένα λευκό στενόμακρο, κυλινδρικό αντικείμενο που εντοπίστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2004. Ο Βρετανός εμπειρογνώμονας των ΑΤΙΑ, Νικ Πόουπ, πρώην στέλεχος στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, σχολίασε στη MailOnline ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει μια σχέση με το Tic Tac», αλλά προειδοποίησε ότι μια συνολική εξήγηση μένει «ακόμα να καθοριστεί». 

Τα δύο πρώτα ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο έχουν χαρακτηριστεί και τα δύο ως «κυλινδρικά». Σύμφωνα με το ABC News, που επικαλείται αξιωματούχο των ΗΠΑ που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, το πρώτο περιγράφηκε ως «κυλινδρικό και ασημί-γκρι» και φαινόταν να ίπταται χωρίς κανενός είδους πρόωση. Το δεύτερο ήταν επίσης κυλινδρικό και περιγράφεται ως πολύ μικρότερο από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι της 4ης Φεβρουαρίου. 

Και τα δύο πιστεύεται ότι είχαν ωφέλιμο φορτίο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Είναι πιθανό τα ΑΤΙΑ της Αλάσκας και του Καναδά να είχαν το ίδιο σχέδιο. Ωστόσο, το τρίτο περιγράφηκε ως «οκταγωνικό» με κορδόνια κρεμασμένα, αλλά χωρίς ευδιάκριτο ωφέλιμο φορτίο. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν θα χαρακτηρίσουν οριστικά αυτά τα αεροσκάφη ως «μπαλόνια» μέχρι να ανακτηθούν τα συντρίμμια. 

Map

Daily Mail

Τι δηλώνει το Πεντάγωνο 

Μετά την επιχείρηση κατάρριψης του τρίτου ATIA την Κυριακή, το Πεντάγωνο εξέδωσε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι η διαδρομή και το υψόμετρο του είχαν «δημιουργήσει ανησυχίες». «Δεν το αξιολογήσαμε ως κινητική στρατιωτική απειλή για οτιδήποτε στο έδαφος, αλλά εκτιμήσαμε ότι ήταν κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων και απειλή λόγω των πιθανών δυνατοτήτων επιτήρησής του». Ο αμερικανός γερουσιαστής Μαρκ Ρούμπιο υποστήριξε ότι τα ΑΤΙΑ «επιχειρούν σε απαγορευμένο εναέριο χώρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια», αλλά το κοινό έχει πραγματικά συνειδητοποιήσει (τι συμβαίνει) «τις τελευταίες 72 ώρες».

Μπορεί να είναι εξωγήινης προέλευσης; 

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα τα ΑΤΙΑ να συνδέονται με εξωγήινους. Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκλεν Βαν Χερκ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών «διερευνούν όλες τις οδούς» και δεν θα αποκλείσουν ακόμη εξωγήινους ή οποιαδήποτε άλλη εξήγηση. «Θα αφήσω την κοινότητα των πληροφοριών και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να αντιληφθούν τι συμβαίνει. Δεν έχω αποκλείσει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Πόουπ δήλωσε πάντως ότι όσα ΑΤΙΑ έχουν καταρριφθεί μέχρι στιγμής είναι κάποιο είδος συσκευές παρακολούθησης και όχι εξωγήινοι. «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ζωή εκεί έξω στον κόσμο, και είμαι ανοιχτόμυαλος για την ιδέα της επίσκεψης (από εξωγηίνους) – για να δανειστώ τη φράση του στρατηγού, δεν το αποκλείω», είπε ο Πόουπ στη MailOnline. «Αλλά αυτό δεν είναι ο Πόλεμος των Κόσμων, είναι κατασκοπεία, και είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αξιολογήσουν τη ζημιά που έχει προκληθεί και να μετριάσουν την απειλή» επισήμανε.

 Σύμφωνα με τον Πόουπ, η δήλωση του Βαν Χερκ ήταν μια «γενική απάντηση» που χρησιμοποιείται όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματικά απάντηση, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να προσκαλέσει μια υπόθεση για εξωγήινους.

Πηγή: dailymali.co.uk