ΗΠΑ: Πολίτης σώζει με αυτοθυσία δύο παιδιά από φλεγόμενο κτίριο - Δείτε το βίντεο

Με αυτοθυσία ρίχθηκε ένας πολίτης στις φλόγες το πρωί της Παρασκευής για να σώσει δύο παιδιά που κινδύνευαν να καούν στο σπίτι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για εργαζόμενο σε γειτονικό πλυντήριο αυτοκινήτων, ο οποίος είδε τη φωτιά και έσπευσε να βοηθήσει.

Σκαρφάλωσε στο φράχτη και έσπασε το παράθυρο με τα χέρια του. Ανέβηκε στο παράθυρο ενώ από το διαμέρισμα έβγαιναν πυκνοί καπνοί και έβγαλε έξω ένα κοριτσάκι δύο ετών 

Ο αστυνομικός απομάκρυνε το ένα παιδί και ο πολίτης επέστρεψε μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα, πιθανώς με κίνδυνο της ζωής του, για να εντοπίσει και την αδερφή του 6 ετών. Κατάφερε να εντοπίσει και το άλλο παιδί και το παρέδωσε στις αρχές. 

Τέσσερις αστυνομικοί βοήθησαν τον άνδρα να σώσει τα παιδιά που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα πήραν εξιτήριο. 

«Συγχαρητήρια στον πολίτη που ήταν εκεί. Ήταν στο πλυντήριο αυτοκινήτων και έκανε τη δουλειά του, κατάλαβε ότι ξέσπασε φωτιά, πήδηξε τον τοίχο, άφησε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο και πραγματικά έκανε εξαιρετική δουλειά σώζοντας ζωές δύο παιδιών» σχολίασε αστυνομικός.

Το βίντεο καταγράφηκε με κάμερα σώματος ενός από τους αστυνομικούς. 

Πηγή: skai.gr