Selfie με το κινεζικό μπαλόνι έβγαλε πιλότος στις ΗΠΑ

Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε από πολίτες πάνω από τη Μοντάνα και τέθηκε υπό παρακολούθηση από τις αμερικανικές αρχές

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ selfie που έβγαλε ο πιλότος ενός αεροσκάφους U2 που πετούσε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι.

Η εικόνα δείχνει καθαρά το μυστηριώδες «ασημίζον» μπαλόνι με πάνελ να κρέμονται από κάτω του, και τη σκιά του αμερικανικού αεροσκάφους. Τα πάνελ μπορεί να προορίζονταν για κατασκοπεία. Η στιγμή απαθανατίστηκε από τον πιλότο στο πιλοτήριο, ενώ το μπαλόνι εισέρχονταν στον εναέριο χώρο πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ σε μεγάλο υψόμετρο.

Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε από πολίτες πάνω από τη Μοντάνα και τέθηκε υπό παρακολούθηση από τις αμερικανικές αρχές καθώς κινούνταν σε όλη τη χώρα, προκαλώντας «διπλωματικό ρήγμα» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Όταν το μπαλόνι πέρασε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου ο στρατός έκρινε ότι ήταν πιο ασφαλές να το καταστρέψει, καταρρίφθηκε με έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Λάνγκλεϊ. στη Βιρτζίνια.
Τα συντρίμμια ανασύρθηκαν και αναλύονται.
 

Πηγή: skai.gr