ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο για αντιμετώπιση της απειλής της Κίνας στους ημιαγωγούς

Το νομοσχέδιο προβλέπει κονδύλια άνω των 52 δισ. δολαρίων για τις αμερικανικές εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών, καθώς και δισεκατομμύρια ακόμα σε φορολογικές μειώσεις για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην κατασκευή τσιπ.  

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σε νόμο διακομματικό νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ έναντι της Κίνας, σε ένα προνομιούχο «πεδίο μάχης» για το Πεκίνο, την παραγωγή ημιαγωγών. 

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ήδη πολλές εταιρείες, «παρακινημένες» από το νομοσχέδιο για τα τσιπ, έχουν ανακοινώσει περισσότερα από 44 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες επενδύσεις στην κατασκευή ημιαγωγών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει κονδύλια άνω των 52 δισ. δολαρίων για τις αμερικανικές εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών, καθώς και δισεκατομμύρια ακόμα σε φορολογικές μειώσεις για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην κατασκευή ημιαγωγών. Παρέχει επίσης δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης και για την τόνωση της καινοτομίας και της ανάπτυξης άλλης τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστήριξε επίσης ότι η νομοθεσία θα «ξεκλειδώσει ακόμη εκατοντάδες δισεκατομμύρια» για ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων στον κλάδο. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι πολλές εταιρείες, «παρακινημένες» από το νομοσχέδιο για τα τσιπ, έχουν ανακοινώσει περισσότερα από 44 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες επενδύσεις στην κατασκευή ημιαγωγών.

Από αυτό το ποσό, τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από επένδυση της αμερικανικής εταιρείας Micron στην κατασκευή τσιπ μνήμης. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η πρωτοβουλία της εταιρείας θα αποφέρει 8.000 νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς των ΗΠΑ στην παραγωγή τσιπ μνήμης στο 10% από 2% σήμερα.

Πηγή: skai.gr