ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ στον Λευκό Οίκο στις 12 Μαΐου

Στόχος κατά την επίσκεψη αυτή θα είναι "η εμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων" μεταξύ των δυο χωρών, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί στις 12 Μαΐου τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στον Λευκό Οίκο για "την εμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων" μεταξύ των δυο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του, Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες θα επανεξετάσουν τις προσπάθειές ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και στενοί εταίροι για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής σχέσης, της διατλαντικής ασφάλειας και της οικονομικής ευημερίας. Επιπλέον, θα συζητήσουν την ακλόνητη υποστήριξή στην Ουκρανία και τις προσπάθειές τους να εφαρμοστούν οι κυρώσεις στο Κρεμλίνο καθώς η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο της.

Η Καρίν Ζαν-Πιέρ υπογράμμισε ότι στην επίσκεψη αυτή οι ηγέτες θα συντονιστούν σε μια σειρά θεμάτων καθώς η Ισπανία ετοιμάζεται να αναλάβει την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της διευρυμένης συνεργασίας με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Α

Πηγή: skai.gr