Νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ύψους 1 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία 

Η συνολική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία από την κυβέρνηση Μπάιντεν αγγίζει πλέον τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια

Eπιπλέον στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, ύψους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη παράδοση ρουκετών, πυρομαχικών και άλλων όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις κατευθείαν από τα αποθέματα του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Η αμερικανική δέσμευση για κολοσσιαία νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία έρχεται ενώ αναλυτές προειδοποιούν ότι η Ρωσία μετακινούσε στρατεύματα και εξοπλισμό προς τα λιμάνια στο νότο της χώρας για να αποτρέψει μια ουκρανική αντεπίθεση.

Η βοήθεια περιλαμβάνει πρόσθετους πυραύλους για τους εκτοξευτές HIMARS, καθώς και χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, όλμους, πυραύλους Javelin και άλλα πυρομαχικά και εξοπλισμό. Στρατιωτικοί διοικητές και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δηλώνουν ότι τα συστήματα HIMARS και πυροβολικού είναι ζωτικής σημασίας στον συνεχιζόμενο αγώνα της Ουκρανίας να αποτρέψει τη Ρωσία από το να καταλάβει περισσότερο έδαφος.

Η συνολική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία από την κυβέρνηση Μπάιντεν αγγίζει πλέον τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια από τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανί. 
 

Πηγή: skai.gr