Κλείσιμο

ΗΠΑ: Δεν είναι εξωγήινα τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίψαμε, δηλώνει ο Λευκός Οίκος

"Δεν υπάρχει ένδειξη για εξωγήινους ή εξωγήινη δραστηριότητα στις καταρρίψεις ιπτάμενων αντικειμένων" δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου 

Στη διάψευση των σεναρίων, τα οποία εκπορεύονται και από αξιωματούχους του Πενταγώνου, ότι τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψαν οι ΗΠΑ μπορεί να είναι και εξωγήινης προέλευσης, προχώρησε ο Λευκός Οίκος. 

«Δεν υπάρχει ένδειξη για εξωγήινους ή εξωγήινη δραστηριότητα στις καταρρίψεις ιπτάμενων αντικειμένων. Θέλαμε να σιγουρέψουμε ότι οι Αμερικανοί πολίτες και εσείς το ξέρετε αυτό. Αγαπώ την ταινία ET, αλλά ας το αφήσουμε εκεί» δήλωσε χαριτολογώντας η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιέρ.    

«Ευχαριστώ που το ξεκαθάρισες, κάνεις τη δουλειά μου ευκολότερη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι παίρνοντας το λόγο.  

Τι δήλωσε το Πεντάγωνο 

Μετά την επιχείρηση κατάρριψης του τρίτου ATIA την Κυριακή, το Πεντάγωνο εξέδωσε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι η διαδρομή και το υψόμετρο του είχαν «δημιουργήσει ανησυχίες». «Δεν το αξιολογήσαμε ως κινητική στρατιωτική απειλή για οτιδήποτε στο έδαφος, αλλά εκτιμήσαμε ότι ήταν κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων και απειλή λόγω των πιθανών δυνατοτήτων επιτήρησής του». Ο αμερικανός γερουσιαστής Μαρκ Ρούμπιο υποστήριξε ότι τα ΑΤΙΑ «επιχειρούν σε απαγορευμένο εναέριο χώρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια», αλλά το κοινό έχει πραγματικά συνειδητοποιήσει (τι συμβαίνει) «τις τελευταίες 72 ώρες».

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα τα ΑΤΙΑ να συνδέονται με εξωγήινους. Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκλεν Βαν Χερκ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών «διερευνούν όλες τις οδούς» και δεν θα αποκλείσουν ακόμη εξωγήινους ή οποιαδήποτε άλλη εξήγηση. «Θα αφήσω την κοινότητα των πληροφοριών και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να αντιληφθούν τι συμβαίνει. Δεν έχω αποκλείσει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr