Κλείσιμο

ΗΠΑ: Το Κίεβο γνώριζε για τις μυστικές συνομιλίες Αμερικανών και Ρώσων - «Τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»

Η συνάντηση των επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, και της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν, φιλοξενήθηκε από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MIT)

Το Κίεβο ήταν ενήμερο για τις συνομιλίες των επικεφαλής CIA και SVR στην Άγκυρα, διευκρίνισε τη Δευτέρα στο Anadolu αμερικανική πηγή. «Τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου

Η συνάντηση των επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς (κεντρική φωτό), και της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν (φωτό κάτω δίπλα στον Σ. Λαβρόφ), φιλοξενήθηκε από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MIT), δήλωσαν τουρκικές και αμερικανικές πηγές στο τουρκικό πρακτορείο, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ναρίσκιν


Ο αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου διευκρίνισε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία είναι ανοιχτοί, ειδικά όσον αφορά τη διαχείριση του κινδύνου, ιδίως τον κίνδυνο πυρηνικής επίθεσης και τους κινδύνους για τη στρατηγική σταθερότητα.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Μπιλ Μπερνς βρίσκεται σήμερα στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του. Δεν διεξάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις. Δεν συζητά επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία. Μεταφέρει ένα μήνυμα για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και τους κινδύνους κλιμάκωσης στη στρατηγική σταθερότητα», ξεκαθάρισε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Μπερνς θα θίξει επίσης τις περιπτώσεις των «άδικα» κρατουμένων πολιτών των ΗΠΑ, όπως η Μπρίτνεϊ Γκράινερ. 

Νέο μήνυμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά των πυρηνικών όπλων έστειλαν στο μεταξύ κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τις συνομιλίες της Δευτέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο κινέζος ομόλογός του αντάλλαξαν απόψεις για βασικές περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε (στον Σι) τον βάναυσο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις ανεύθυνες απειλές της Ρωσίας για πυρηνική χρήση. Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Σι επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί και δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και υπογράμμισαν την αντίθεσή τους στη χρήση ή την απειλή χρήσης πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: skai.gr