Κλείσιμο

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις και ο αδερφός του Φλόιντ θα παραστούν στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς στο Μέμφις

Ο θανάσιμος ξυλοδαρμός του Τάιρ Νίκολς από αστυνομικούς συγκλόνισε τη χώρα.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις θα ταξιδέψει στην πόλη Μέμφις αύριο Τετάρτη, για να παραστεί στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς, ενός νεαρού Αφροαμερικανού του οποίου ο θανάσιμος ξυλοδαρμός από αστυνομικούς συγκλόνισε τη χώρα.

Τα πλάνα από τη σύλληψη του Νίκολς, 29 ετών, δείχνουν τον βάρβαρο ξυλοδαρμό του από πέντε αστυνομικούς, όλους μαύρους, έπειτα από έλεγχο, που θεωρητικά θα ήταν ρουτίνας, στη μεγαλούπολη του Τενεσί την 7η Ιανουαρίου. Ο Νίκολς πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Οι σοκαριστικές εικόνες της βίαιης σύλληψης του προκάλεσαν φρίκη, σοκ και σύγχυση στις ΗΠΑ, όχι όμως μέχρι στιγμής την κοινωνική έκρηξη που ακολούθησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια λευκών αστυνομικών το 2020.

Στην αυριανή κηδεία θα παρευρεθεί και ο αδερφός του Φλόιντ, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια του Νίκολς.

«Την 1η Φεβρουαρίου, η αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει στο Μέμφις του Τενεσί, για να παραστεί στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς», ανέφερε σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο να δεχθεί μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκεντρώνουν αφροαμερικανούς εκλεγμένους αξιωματούχους για να «συζητήσουν τη νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας και άλλες κοινές προτεραιότητες», είπε επίσης η Ολίβια Ντάλτον, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ