ΗΠΑ: Η καλλιτεχνική καριέρα του γιου του Μπάιντεν στο στόχαστρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι πίνακες ζωγραφικής του γιου του Τζο Μπάιντεν, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας κοινοβουλευτικής έρευνας των Ρεπουμπλικάνων - Κατηγορούν την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου ότι «εμπορεύεται τις επαφές και την επιρροή του».

Οι πίνακες ζωγραφικής του γιου του Τζο Μπάιντεν, πρώην επιχειρηματία που τώρα ασχολείται με την τέχνη, βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο μιας κοινοβουλευτικής έρευνας των Ρεπουμπλικάνων, που κατηγορούν την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου ότι «εμπορεύεται τις επαφές και την επιρροή του».

Ο επικεφαλής μιας ισχυρής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητά από την γκαλερί όπου εκτίθενται τα έργα του Χάντερ Μπάιντεν να δώσει στο Κογκρέσο τον κατάλογο των αγοραστών. «Η συμφωνία σας με τον Χάντερ Μπάιντεν εγείρει σοβαρά προβλήματα δεοντολογίας και θέτει το ερώτημα αν η οικογένεια Μπάιντεν εμπορεύεται και πάλι τις επαφές και την επιρροή της», αναφέρει ο Ρεπουμπλικάνος Τζέιμς Κόμερ σε αυτήν την επιστολή του. Κάλεσε επίσης τον ιδιοκτήτη της γκαλερί, τον Τζορτζ Μπέρτζις, να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου τον Φεβρουάριο.

Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ένας από τους αγαπημένους στόχους των Ρεπουμπλικάνων που, έχοντας πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή, σκοπεύουν να ξεκινήσουν σειρά ερευνών σε βάρος του Αμερικανού προέδρου. Οι Ρεπουμπλικάνοι επισημαίνουν κυρίως ότι υπάρχει κίνδυνος βιομήχανοι ή επιχειρηματίες να αγοράσουν τα έργα του Χάντερ Μπάιντεν με μοναδικό σκοπό να αποκτήσουν την εύνοια του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Κόμερ, ορισμένα έργα που παρουσιάζονται στην γκαλερί του Τζορτζ Μπέρτζις στη Νέα Υόρκη στοιχίζουν έως και 225.000 δολάρια. «Ποιος θα έδινε τεράστια ποσά για έργα του Χάντερ Μπάιντεν που εκ προοιμίου δεν έχουν καμία αξία; Σίγουρα δεν πρόκειται για Πικάσο», έγραψε στο Twitter.

Η γκαλερί, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο. Τις τελευταίες ημέρες προωθούσε τους πίνακες του Χάντερ Μπάιντεν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, που επιθυμεί να εμφανίζεται ως ανεπίληπτη σε θέματα δεοντολογίας, έχει ρωτηθεί πολλές φορές για την καλλιτεχνική καριέρα του γιου του προέδρου, ενός πρώην δικηγόρου και επιχειρηματία. Ο πρωτότοκος γιος του προέδρου έχει επικριθεί μεταξύ άλλων για τις δουλειές που είχε αναλάβει στην Ουκρανία και την Κίνα την εποχή που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-17).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ