Κλείσιμο

ΗΠΑ: Ένσταση από τον Τραμπ στο αίτημα να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου

Το συγκεκριμένο αίτημα θα ανάγκαζε τον πρώην Πρόεδρο να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για τους ισχυρισμούς του ότι το FBI μπορεί να είχε «φυτέψει» στοιχεία κατά την έρευνα που πραγματοποίησε στις 8 Αυγούστου

Ο Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος υπέβαλε ένσταση στο σχέδιο του ειδικού παρατηρητή (special master) - που επιβλέπει την εξέταση των εγγράφων που κατασχέθηκαν από το Μαρ-α-Λάγκο - που θα απαιτούσε από τον πρώην αμερικανό πρόεδρο να αναφέρει στο δικαστήριο εάν η καταγραφή που έχει γίνει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ακριβής.

Το συγκεκριμένο αίτημα θα ανάγκαζε τον πρώην Πρόεδρο να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για τους ισχυρισμούς του ότι το FBI μπορεί να είχε «φυτέψει» στοιχεία κατά την έρευνα που πραγματοποίησε στις 8 Αυγούστου.

Η ένσταση του Τραμπ δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δικαστήριο από τους δικηγόρους του, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης συζήτησε το ζήτημα σε δημόσια υποβολή όπου περιφερειακός δικαστής και ειδικός παρατηρητής το βράδυ της Τρίτης, ορίστηκε ο Ράιαμοντ Ντιέρι.

Η ομάδα του Τραμπ υποστήριξε ότι η δικαστική απόφαση για τον διορισμό του Ντιέρι αναφέρθηκε μόνο σε δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου που επαλήθευε τον κατάλογο της έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ότι δεν υπήρχε τέτοια αναφορά σε δήλωση από την πλευρά του Τραμπ. Στη νέα δημόσια κατάθεση, η οποία ήταν μια επιστολή που στάλθηκε ιδιωτικά στον Ντιέρι την περασμένη Κυριακή, ο Τραμπ ανέφερε ότι έπρεπε να αντιταχθεί στο αίτημά του αυτ'ο «επειδή το σχέδιο διαχείρισης υποθέσεων του ειδικού παρατηρητή υπερβαίνει την εξουσιοδότηση που έχει από το Περιφερειακό Δικαστήριο για αυτό το θέμα».

Η ομάδα του Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Ντιέρι υπερβαίνει τις εξουσίες του ζητώντας να καταγραφούν τα έγγραφα από την έρευνα σε κατηγορίες πιο συγκεκριμένες από ό,τι είχε αναφέρει η περιφερειακή δικαστής, Αϊλίν Κάνον, η οποία έκανε δεκτό το αίτημα του Τραμπ  για επανεξέταση.

Πηγή: skai.gr