Έγραψε το «Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου» και σήμερα δικάζεται για τον φόνο του συζύγου της

Συγγραφέας ρομαντικών ιστοριών από τις ΗΠΑ που έγραψε πριν χρόνια ένα δοκίμιο με τίτλο «How to Murder Your Husband»(«Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου») δικάζεται τώρα για την δολοφονία του συζύγου της.

Η Nancy Crampton-Brophy, 71 ετών, κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε θανάσιμα τον σύζυγό της, Daniel Brophy, 63 ετών, τον Ιούνιο του 2018. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία τρεις μήνες μετά τον θάνατό του, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ωστόσο, παρά τον τίτλο του δοκιμίου της, ένας δικαστής αποφάσισε ότι η διαδικτυακή αυτή ανάρτηση δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως αποδεικτικό στοιχείο εναντίον της, όπως αναφέρει το NBC News.

Στη δίκη της, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας του Όρεγκον, Shawn Overstreet, υποστήριξε στους ενόρκους ότι η Crampton-Brophy είχε κίνητρο την απληστία και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο σύζυγος της κατηγορούμενης σκοτώθηκε καθώς ετοιμαζόταν για δουλειά νωρίς το πρωί στις 2 Ιουνίου του 2018 στο ινστιτούτο που εργαζόταν. Ο ίδιος ήταν δάσκαλος στο Oregon Culinary Institute. 

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Ντάνιελ είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στην πλάτη και το στήθος.

Ο θάνατος του 63χρονου ήταν ένα μυστήριο μέχρι τη σύλληψη της γυναίκας του. Οι αρχές δεν κατονόμασαν ποτέ άλλον ύποπτο.

Το AP αναφέρει ότι οι ερευνητές δεν βρήκαν σημάδια βίας, πάλης ή ληστείας. Ο Daniel Brophy είχε μαζί του το κινητό, το πορτοφόλι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Οι κάμερες κυκλοφορίας δείχνουν το μίνι βαν της 71χρονης σε δρόμους κοντά στο ινστιτούτο, κοντά στην προφανή ώρα του πυροβολισμού, όπως αναφέρουν δικαστικά έγγραφα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός KGW του Πόρτλαντ ανέφερε ότι πριν από την έναρξη της δίκης τη Δευτέρα, ένας δικαστής αποφάνθηκε υπέρ μιας πρότασης υπεράσπισης, διασφαλίζοντας ότι οι ένορκοι δεν θα λάβουν υπόψη το έργο της «Πώς να δολοφονήσεις τον άντρα σου», το οποίο γράφτηκε πριν από 11 χρόνια.

Ο δικαστής είπε ότι η ανάρτηση ήταν παλιά και γράφτηκε για ένα σεμινάριο συγγραφής. Οποιαδήποτε αξία μπορεί να έχει αντισταθμίζεται από την προκατάληψη που μπορεί να προκαλέσει στην κριτική επιτροπή.

Η 71χρονη έκανε μια ανάρτηση λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της στο Facebook αναφέροντας ότι «αγωνιζόταν να κατανοήσει τα πάντα αυτή τη στιγμή».

«Για τους φίλους και την οικογένειά μου στο facebook, έχω να πω θλιβερά νέα. Ο σύζυγός μου και καλύτερος φίλος μου, ο Chef Dan Brophy σκοτώθηκε χθες το πρωί. Για όσους από εσάς είστε κοντά μου και θέλετε να με καλέσετε, έχετε δίκιο, αλλά παλεύω να καταλάβω τα πάντα αυτή τη στιγμή. Γίνεται αγρυπνία υπό το φως των κεριών στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον αύριο, Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 7 μ.μ. Αν και εκτιμώ όλες τις στοργικές σας απαντήσεις, είμαι συγκλονισμένη. Κρατήστε τις τηλεφωνικές κλήσεις για μερικές ημέρες μέχρι να μπορέσω να λειτουργήσω».

Skai.gr, Globalnews.ca 

Πηγή: Skai.gr, globalnews.ca,