ΗΠΑ: Έφηβοι δολοφόνησαν καθηγήτριά τους με ρόπαλο του μπέιζμπολ επειδή έβαλε κακό βαθμό

Οι δύο μαθητές από την Αϊόβα, Γουίλαρντ Μίλερ και Τζέρεμι Γκουντέιλ, αποφάσισαν να εκδικηθούν την καθηγήτρια ισπανικών Νοχίμα Γκρέιμπερ σκοτώνοντάς τη πέρυσι

Δύο μαθητές λυκείου στην Αϊόβα φέρονται να σκότωσαν την καθηγήτριά τους πέρυσι γιατί ήθελαν να την εκδικηθούν για τον κακό βαθμό που έβαλε σε έναν από αυτούς, αποκάλυψαν την Τρίτη εισαγγελείς σε δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι δύο μαθητές από την Αϊόβα, Γουίλαρντ Μίλερ και Τζέρεμι Γκουντέιλ, αποφάσισαν να εκδικηθούν την καθηγήτρια ισπανικών Νοχίμα Γκρέιμπερ (φωτό κάτω) σκοτώνοντάς τη πέρυσι.

Κατηγορούνται για τη δολοφονία της 66χρονης στη μικρή πόλη Φέρφιλντ στις 2 Νοεμβρίου 2021.

Ο Μίλερ είχε συναντηθεί με το θύμα στο λύκειο του Φέρφιλντ για να συζητήσουν τον κακό του βαθμό στην τάξη της το απόγευμα της δολοφονίας της, αποκάλυψαν οι αρχές. 

ΗΠΑ Δολοφονία


Μάρτυρες εντόπισαν δύο άρρενες να οδηγούν το βαν της Γκρέιμπερ έξω από το πάρκο του λυκείου λιγότερο από μία ώρα αφότου είχε φτάσει η καθηγήτρια. Το βαν εγκαταλείφθηκε στο τέλος ενός αγροτικού δρόμου και ένας μάρτυρας παρέλαβε τους δύο εφήβους καθώς περπατούσαν στον ίδιο δρόμο, είπαν οι αρχές. Μια μέρα αργότερα, το άσχημα χτυπημένο σώμα του θύματος βρέθηκε κρυμμένο κάτω από ένα μουσαμά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Μίλερ και ο Γκούντειλ, που ήταν αμφότεροι 16 ετών τότε, την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Ο Μίλερ είπε στην αστυνομία ότι ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο με τον οποίο η Γκρέιμπερ δίδασκε ισπανικά, και ήταν θυμωμένος που ο χαμηλός βαθμός που του έδωσε μείωνε τη συνολική του βαθμολογία.  Αρνήθηκε πάντως οποιαδήποτε ανάμειξη στο θάνατο της 66χρονης, αλλά αργότερα ομολόγησε ότι «γνώριζε τα πάντα, αλλά δεν συμμετείχε» – ισχυριζόμενος ότι μια «περιφερόμενη ομάδα μασκοφόρων παιδιών» σκότωσε τη Γκρέιμπερ και κατόπιν τον ανάγκασε να κρύψει τη σορό, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Από την πλευρά του, ο Γκουντέιλ φέρεται να καυχήθηκε για τη δολοφονία σε έναν φίλο του στο Snapchat. Ένας μάρτυρας έδωσε φωτογραφίες από μια συνομιλία που είχε στο Snapchat με τον έφηβο, στην οποία ουσιαστικά ενέπλεκε τον εαυτό του και τον Μίλερ στη δολοφονία της Γκρέιμπερ. 

Ωστόσο, η δικηγόρος του Μίλερ, Κριστίν Μπράνσταντ, είπε ότι τα τέσσερα εντάλματα έρευνας που εκδόθηκαν, εκδόθηκαν  παράνομα, και ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει και τα τέσσερα και να μην αναγνωρίσει τα στοιχεία από το Snapchat, καθώς και από το σπίτι του πελάτη της, τα σχόλια που έκανε στην αστυνομία, αλλά και πληροφορίες που ελήφθησαν από το κινητό του.  Την τελική απόφαση θα λάβει εντός της ημέρας ένας τοπικός δικαστής.

Πηγή: nypost.com