Κλείσιμο

Ηνωμένο Βασίλειο-Κορωνοϊός: «Σταδιακή μείωση» στους θανάτους

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Κατά 360 αυξήθηκαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση εδώ και σχεδόν έναν μήνα, αν και συνήθως τις Δευτέρες ο αντίστοιχος αριθμός είναι συγκριτικά χαμηλός λόγω καθυστερήσεων στις καταχωρίσεις θανάτων το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά πλέον 21.092 νοσηλευθέντες ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι είπε ότι αν και αναμένεται αύξηση του αριθμού των ημερήσιων θανάτων μέσα στην εβδομάδα, υπάρχει πλέον μία σταδιακή πτώση. Τόνισε πάντως ότι αυτό δε συνεπάγεται πως έχει παγιωθεί η έξοδος από την κορύφωση της πανδημίας.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.310 σε μία ημέρα έως τις 9 το πρωί της Δευτέρας, ξεπερνώντας πλέον συνολικά τις 157.000.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, σε μια ένδειξη ότι η πίεση επί του εθνικού συστήματος υγείας NHS μειώνεται, πλέον ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει πέσει στις 15.051, μειωμένος κατά 16% σε μία εβδομάδα.

Το 42% των νοσοκομειακών κλινών με δυνατότητα άμεσης χορήγησης οξυγόνου είναι αυτή τη στιγμή κενές.

Από την Τρίτη, πρόσθεσε ο κ. Χάνκοκ, αποκαθίστανται λειτουργίες του NHS που είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας, αρχής γενομένης με υπηρεσίες προς καρκινοπαθείς και ψυχικά νοσούντες.

Πηγή: skai.gr