Ινδονησία - Τραγωδία στο γήπεδο: Πατέρας έψαχνε ανάμεσα στα πτώματα να βρει τη γυναίκα και τις κόρες του

Ο  Άντι Χαριγιάντο περιγράφει πώς έχασε την σύζυγο και τις δύο έφηβες κόρες του στην τραγωδία στον ποδοσφαιρικό αγώνα και έμεινε με τον 2χρονο γιο του.

Ο 36χρονος αγρότης Άντι Χαριγιάντο είχε πάει οικογενειακώς στο γήπεδο του Μαλάνγκ της ανατολικής Ιάβας, στην Ινδονησία όπου το περασμένο Σάββατο εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους όταν η αστυνομία έκανε ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσει τους οργισμένους οπαδούς που είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 131 -  33 από τα θύματα ήταν παιδιά μεταξύ 4 και 17 ετών.

Ο Αντι έχασε στο μακελειό την γυναίκα και τις δύο έφηβες κορές του και έμεινε μόνος με το 2 ετών αγοράκι του. 

Παρότι ο Άντι και η οικογένειά του παρέμειναν στις κερκίδες και εκείνος κρατούσε στην αγκαλιά του τον γιο του, χωρίστηκε από την σύζυγο και τις κόρες του, αλλά κατάφερε να φτάσει στην ιατρική ομάδα που είχε σπεύσει για βοήθεια.

«Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν ρίξει δακρυγόνα στις κερκίδες γιατί τα επεισόδια εκτυλίσσονταν στον αγωνιστικό χώρο», λέει ο 36χρονος.

Όταν διαλύθηκε ο καπνός, ο Άντι άρχισε να αναζητεί την σύζυγο και τις δύο κόρες του αναποδογυρίζοντας τα πτώματα θεατών που είχαν ποδοπατηθεί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις εξόδους του γηπέδου, κάποιες εκ των οποίων ήταν κλειδωμένες.

«Συνέχισα να ψάχνω ανάμεσα στα πτώματα και μετά βρήκα τις κόρες μου, την Νατάσια και την Νάιλα. Αναζητούσα απεγνωσμένα την μητέρα τους», συνεχίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι η 34χρονη σύζυγός του αρχικά τραυματίστηκε αλλά υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Και οι δύο κόρες του ζευγαριού -16 και 13 ετών- ήταν υιοθετημένες, όπως είπε ο ίδιος.

«Δεν θα παρακολουθήσω ποτέ ξανά ποδοσφαιρικό αγώνα. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι ο γιος μου και δεν έχω χρόνο για τίποτα άλλο. Τώρα αυτό που είναι σημαντικό είναι πώς να εξασφαλίσω φαγητό για την επόμενη μέρα», καταλήγει.

Η κυβέρνηση θα αποζημιώσει με 3.287 δολάρια την κάθε οικογένεια των θυμάτων ενώ σήμερα έφθασε στο Μαλάνγκ ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Γουιντόντο, ο οποίος θα επισκεφθεί πρώτα το νοσοκομείο της πόλης όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες και στη συνέχεια το γήπεδο στο Καντζουρουχάν.

Πηγή: skai.gr