Ιμπραήμ Καλίν: Καταδικάζει τα επεισόδια στο Παρίσι και «δείχνει» το PKK

«Είναι το PKK στη Γαλλία» υποστήριξε ο Ιμπραήμ Καλίν αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες αυτοκινήτων που έχουν ανατραπεί και καεί.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, καταδίκασε σήμερα τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι μετά το φόνο τριών Κούρδων, ισχυριζόμενος πως για τις βιαιότητες αυτές ευθύνεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Είναι το PKK στη Γαλλία» υποστήριξε ο Ιμπραήμ Καλίν αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες αυτοκινήτων που έχουν ανατραπεί και καεί.

«Η ίδια τρομοκρατική οργάνωση την οποία υποστηρίζετε στη Συρία», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Χτες το απόγευμα ξέσπασαν νέες συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ της αστυνομίας και μελών της κουρδικής κοινότητας που νιώθουν θυμό, μετά την δολοφονική επίθεση σε βάρος τριών μελών της κοινότητας τους.

Οι Κούρδοι διαδηλωτές αναποδογύρισαν αρκετά αυτοκίνητα, ενώ μικρές φωτιές ξέσπασαν γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας που αποτελεί το παραδοσιακό τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων, ενώ οι Κούρδοι είχαν νωρίτερα πραγματοποιήσει μία ειρηνική διαμαρτυρία.

Τα επεισόδια ξέσπασαν την ώρα που διαδηλωτές εγκατέλειπαν την πλατεία, πετώντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που αντέδρασαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης, που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, δήλωσε ότι προχώρησε στην πράξη επειδή είναι ρατσιστής.

Χτες ο 69χρονος οδήγηθηκε σε ψυχιατρική κλινική, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: skai.gr