ΗΠΑ: Πύθωνας πέντε μέτρων βρέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του

Ο δικτυωτός πύθωνας αγνοείτο επί μήνες

Εργαζόμενοι σε καταφύγιο άγριων ζώων στο Όστιν του Τέξας έσωσαν πύθωνα με μήκος που έφτανε σχεδόν τα πέντε μέτρα!

Όπως αναφέρει το CNN, το φίδι έχει μήκος 16 πόδια (4.8768 μέτρα) και αγνοείτο για μήνες.

Το Austin Animal Center έγραψε στην σελίδα του στο Facebook ότι έλαβε κλήση από κατοίκους για το τεράστιο ερπετό την περασμένη Δευτέρα.

«Λόγω των θερμοκρασιών το φίδι ήταν σε λήθαργο και κάποιοι κάτοικοι μπόρεσαν να το πιάσουν και να το κρατήσουν στο γκαράζ τους» έγραψαν οι υπεύθυνοι του δημοτικου καταφυγίου.

Και ενώ συχνά αυτοί που τηλεφωνούν, υπερβάλλουν για το μέγεθος των φιδιών, σε αυτή την περίπτωση ο πύθωνας ήταν τόσο μεγάλος όσο νόμιζαν!

Οι κάτοικοι είπαν ότι έβλεπαν το τεράστιο φίδι στη γειτονιά από τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook.

Το καταφύγιο έβαλε το φίδι σε προσωρινή στέγη για μια νύχτα και στη συνέχεια ζήτησε από τον ζωολογικό κήπο του Όστιν να παράσχει «πιο κατάλληλη» στέγαση.

Στο μεταξύ, μέλη του προσωπικού του καταφυγίου θυμήθηκαν μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχαν δει μήνες πριν σχετικά με έναν πύθωνα που είχε εξαφανιστεί.

Με λίγη έρευνα έφτασαν σε ανάρτηση, η οποία περιελάμβανε πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του πύθωνα.

Το προσωπικό του καταφυγίου επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος αναγνώρισε το φίδι με βάση ένα «μοναδικό χαρακτηριστικό».

Και ανακάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης του φιδιού επισκεπτόταν το Όστιν από το Ντάλας, όταν κλέφτης μπήκε στο αυτοκίνητό του και έκλεψε τσάντα με τον πύθωνα μέσα.

Δεν είναι σαφές σε ποιο σημείο ο κλέφτης άφησε το φίδι ελεύθερο να περιπλανηθεί στο Όστιν.

Τώρα το φίδι έχει επιστρέψει στον ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook.

Ο δικτυωτός πύθωνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη φιδιών στον κόσμο, σύμφωνα με την Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα, ξεπερνώντας τα 20 πόδια (6 μέτρα).

Πηγή: skai.gr