Ίλον Μασκ: «Η διοίκηση του Τwitter είναι μια επίπονη διαδικασία, μοιάζει με τρενάκι του λούνα παρκ»»

Ο Ίλον Μασκ μίλησε για την περίοδο που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Twitter, για τις μαζικές απολύσεις αλλά και για τους fake λογαριασμούς

Η λειτουργία του Twitter ήταν «αρκετά επίπονη» ανέφερε ο Ίλον Μασκ, σε συνέντευξή του στο BBC παρομοιάζοντας το με «τρενάκι του λούνα παρκ».

Παράλληλα, ο πολυδισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε ότι θα πουλούσε την εταιρεία εάν ερχόταν το κατάλληλο άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ίλον Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla και την εταιρεία πυραύλων SpaceX, αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια (35,4 δισ. £) τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Μασκ ερωτήθηκε επίσης για τις μαζικές απολύσεις, την παραπληροφόρηση και τις εργασιακές συνήθειες.

Ερωτηθείς αν είχε μετανιώσει που αγόρασε την Twitter, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι «το επίπεδο πόνου είναι εξαιρετικά υψηλό, δεν είναι κάποιου είδους πάρτι». Αναφερόμενος σε όλο αυτό διάστημα που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Twitter είπε πως: «Δεν ήταν βαρετό. Μοιάζει σαν τρενάκι του λούνα παρκ». Οπως είπε, οι τελευταίοι μήνες είναι πραγματικά πολύ αγχωτικοί, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να αισθάνεται ότι ορθώς έπραξε και αγόρασε την εταιρεία. Παράλληλα, πρόσθεσε πως τα πράγματα πάνε καλά, με βάση τη λογική και ότι η χρήση της πλατφόρμας έχει αυξηθεί.

Μάλιστα παραδέχτηκε πως μερικές φορές έβαλε ο ίδιος τρικλοποδιά στον εαυτό του με ορισμένα αμφιλεγόμενα tweets και γι΄αυτό όπως είπε «νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνω tweet μετά τις 3 το πρωί».

Για τις μαζικές απολύσεις

Συζητώντας για τα οικονομικά του Twitter, ο Ίλον Μασκ είπε ότι η εταιρεία τώρα βρίσκεται σε καλά επίπεδα καθώς οι περισσότεροι από τους διαφημιστές της έχουν επιστρέψει. Σχετικά με τις μαζικές απολύσεις έιπε ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού από περίπου 8.000 εργαζόμενοι που ήταν την εποχή που αγόρασε την εταιρεία σε περίπου 1.500 δεν ήταν εύκολη υπόθεση. 

Παραδέχτηκε ότι δεν τους απέλυσε όλους αυτοπροσώπως, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατό να μιλήσεις με τόσους πολλούς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο».

Η αποχώρηση πολλών μηχανικών της Twitter από τότε που ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία έχει εγείρει ανησυχίες για τη σταθερότητα της πλατφόρμας. θυριδα, μανα, γυμανστηριο, σουπερ

Αναγνώρισε ορισμένες δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών στον ιστότοπο, αλλά είπε ότι οι διακοπές δεν διήρκησαν πολύ καιρό και ο ιστότοπος αυτή τη στιγμή λειτουργεί καλά.

Όσον αφορά τους ψεύτικους λογαριασμούς, ο Μασκ είπε υποστήριξε ότι υπάρχει πλέον λιγότερη παραπληροφόρηση στο Twitter μετά την εξαγορά και ότι οι προσπάθειές του να διαγράψει bots - αυτοματοποιημένους λογαριασμούς - θα μειώσουν τις ψεύτικες ειδήσεις.

Πηγή: skai.gr