Ιαπωνία: Η κυβέρνηση προσφέρει σχεδόν 7.500 ευρώ ανά παιδί σε οικογένειες για να φύγουν από το Τόκιο

Η ιαπωνική κυβέρνηση δίνει το παραπάνω κίνητρο  σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της πρωτεύουσας

Περίπου 7.500 ευρω (7.500 $) προσφέρει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανά παιδί σε οικογένειες που θα δεχτούν να μετακομίσουν εκτός Τόκιο, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της πρωτεύουσας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δίνει το παραπάνω κίνητρο αυξάνοντας σημαντικά το ποσό σε σχέση με την προηγούμενη ανάλογη απόφαση όπου οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν περίπου 2.000 ευρώ (300.000 γεν), σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian.

Η νέα πρωτοβουλία θα τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Απρίλιο, στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας να ενισχυθεί ο πληθυσμός παρηκμασμένων πόλεων και χωριών. 

Αν και ο πληθυσμός του Τόκιο μειώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι – μια τάση που αποδίδεται εν μέρει στην πανδημία του κορωνοϊού – οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αποσυμφόρηση της πόλης και να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να ξεκινήσουν νέες ζωές σε «μη μοντέρνα» μέρη της χώρας που έχουν πληγεί από τη γήρανση, τη συρρίκνωση του πληθυσμού και τη μετανάστευση νεότερων ανθρώπων στο Τόκιο, την Οσάκα κι άλλες μεγάλες πόλεις.

Το ποσό θα δοθεί σε οικογένειες που ζουν σε ένα από τα 23 κεντρικά διαμερίσματα του Τόκιο και τις γειτονικές περιφέρειες της Σαϊτάμα, Τσίμπα και Καναγκάουα. 

Για να λάβουν τα επιδόματα, οι οικογένειες πρέπει να μετακινηθούν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο, αν και ορισμένες θα μπορούσαν επίσης να λάβουν τα χρήματα εάν μετεγκατασταθούν σε ορεινές περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Περίπου 1.300 δήμοι –περίπου το 80% του συνόλου– έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ελπίζοντας να επωφεληθούν από νόσους επιθυμούν να αλλάξουν ζωή επιλέγοντας έναν πιο ποιοτικό.

Ωστόσο, οι οικογένειες που θεωρούν πως θα πρόκειται για μια εύκολη αμοιβή, σφάλλουν. Προϋπόθεση για το επίδομα αυτό είναι η διαμονή στα νέα τους σπίτια για τουλάχιστον πέντε χρόνια και η δημιουργία νέας επιχείρησης από ένα μέλος της οικογένειας. Όσοι φύγουν πριν την παρέλευση των πέντε χρόνων, θα χρειαστεί να επιστρέψουν το βοήθημα.

Πηγή: skai.gr