Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας στην Ιαπωνία καθώς η χώρα θρηνεί τον Σίνζο Άμπε

Απόψε είναι προγραμματισμένη ολονυκτία για τον Σίνζο Άμπε, που θα κηδευτεί αύριο, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ επισκέπτεται σήμερα το Τόκιο, ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στην Ασία με την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία, που επισκιάζεται από το σοκ της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Η κυρία Μπέρμποκ, η οποία θα συναντηθεί με τον ιάπωνα ομόλογό της Γιοσιμάσα Χαγιάσι, επισκέπτεται το αρχιπέλαγος τρία εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Νάρα (δυτικά).

Απόψε είναι προγραμματισμένη ολονυκτία για τον Σίνζο Άμπε, που θα κηδευτεί αύριο, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η κυρία Μπέρμποκ αναμένεται να συζητήσει τη διμερή συνεργασία στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού και ιδίως για τις σχέσεις με την Κίνα.

Η Ιαπωνία, μέλος της G7, την εναλλασσόμενη προεδρία της οποία ασκεί το τρέχον διάστημα η Γερμανία, συμμετέχει εξάλλου ενεργά στις διαβουλεύσεις για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η κυρία Μπέρμποκ θα επισκεφθεί ιαπωνική ναυτική βάση το απόγευμα, ενώ σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί τη βάση του αμερικανικού 7ου στόλου στη Γιοκοσούκα, όπου θα την υποδεχθεί ο διοικητής του, ο αντιναύαρχος Καρλ Τόμας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ