Κλείσιμο

ΗΠΑ: Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ μολύνθηκε από κορωνοϊό

Ο κ. Σούμερ – ο οποίος έχει πλέον λάβει δύο δόσεις εμβολίου και δύο ενισχυτικές δόσεις –, «παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα» της COVID-19, σύμφωνα με την πηγή, πάντως «βάσει των οδηγιών των CDC», των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, «θα τεθεί σε καραντίνα αυτή την εβδομάδα και θα εργάζεται εξ αποστάσεως»

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, 71 ετών, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 και παρουσιάζει «πολύ ήπια συμπτώματα» της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπό του χθες Κυριακή.

Ο κ. Σούμερ – ο οποίος έχει πλέον λάβει δύο δόσεις εμβολίου και δύο ενισχυτικές δόσεις –, «παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα» της COVID-19, σύμφωνα με την πηγή, πάντως «βάσει των οδηγιών των CDC», των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, «θα τεθεί σε καραντίνα αυτή την εβδομάδα και θα εργάζεται εξ αποστάσεως».

Η Γερουσία – μοιρασμένη εξίσου ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, με την αντιπρόεδρο να έχει την ψήφο που κρίνει την έκβαση σε κρίσιμες διαδικασίες εάν χρειάζεται – ξαναρχίζει σήμερα τις εργασίες της, έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων.

Ο κ. Σούμερ, «παρότι δεν θα είναι παρών στο Καπιτώλιο», μέσω βιντεοκλήσεων και τηλεφώνου έχει κάθε πρόθεση να τηρήσει το πρόγραμμά του και «θα παραμείνει σε σχεδόν μόνιμη επαφή με τους συναδέλφους του», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ