Κλείσιμο

Η σημασία της Ανατολικής Μεσογείου: «Μποτιλιάρισμα» πολεμικών πλοίων (χάρτης)

Χάρτη με τις θαλάσσιες οριοθετήσεις- διεκδικήσεις των κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο δημοσίευσε ο λογαριασμός Petroleum Economist. Στον χάρτη αποτυπώνεται και η τοποθεσία πολεμικών πλοίων της Ελλάδας, των ΗΠΑ της Γαλλίας των Τούρκων, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας.

Να σημειωθεί ότι από χθες Κυριακή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του. Από μακρινή απόσταση επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες. Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο Γιαβούζ παραμένει στο τεμάχιο 8, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη. Βόρεια του ιδίου τεμαχίου, πλέει το  γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ και μία ελληνική φρεγάτα.

Κατά τις χθεσινές μεσημβρινές ώρες, γαλλικά μαχητικά Ραφάλ υπερίπταντο πάνω την Πάφο, το Τρόοδος και τη Λάρνακα, με άδεια από τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

 


Επίσκεψη στο Σαρλ ντε Γκωλ πραγματοποίησε η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιουμόντ.  Η ίδια ανέβασε βίντεο στο twitter με την προσνήωση και την απονήωση των μαχητικών Ραφάλ.

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Κατά την επίσκεψή μου στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο συμμετέχει στην αποστολή Chammal, παρευρέθηκα στην προσγείωση και απογείωση Rafale».


Πηγή: sigmalive.com 

 

Πηγή: skai.gr