Η Ρωσία υποτίμησε την ουκρανική αντίσταση, επαναλαμβάνει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Για ευαπόδεικτες επιχειρησιακές αποτυχίες των Ρώσων στην Ουκρανία οι οποίες προκλήθηκαν από «υποτίμηση της ουκρανικής αντίστασης» και τον «σχεδιασμό 'βέλτιστου σεναρίου'» εκ μέρους των Ρώσων, κάνει λόγο στην πρωινή αναφορά του στις πολεμικές εξελίξεις το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι αποτυχίες αυτές, σχολιάζει το υπουργείο, δεν επέτρεψαν στον Πρόεδρο Πούτιν να ανακοινώσει κάποια σημαντική στρατιωτική επιτυχία στην Ουκρανία κατά την παρέλαση της 9ης Μαΐου για την Ημέρα Νίκης.

«Το σχέδιο εισβολής των Ρώσων είναι εξαιρετικά πιθανό να βασίστηκε στη λανθασμένη υπόθεση ότι θα συναντούσαν περιορισμένη αντίσταση και ότι θα μπορούσαν να περικυκλώσουν και να παρακάμψουν πληθυσμιακά κέντρα γρήγορα. Αυτή η υπόθεση οδήγησε τις ρωσικές δυνάμεις σε απόπειρα να πραγματοποιήσουν την εναρκτήρια φάση της επιχείρησης με μια ελαφριά και ακριβή προσέγγιση, με την πρόθεση να επιτευχθεί μία ταχεία νίκη με ελάχιστο κόστος», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο.

Καταλήγει με την επισήμανση πως αυτός ο εσφαλμένος υπολογισμός οδήγησε σε μη βιώσιμες απώλειες και σε επακόλουθη ελάττωση της επιχειρησιακής εστίασης των Ρώσων.

Πηγή: skai.gr