Η πρώτη αντίδραση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην άφιξη του Κινέζου προέδρου στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε την πρώτη του αντίδραση δεν έμεινε άπραγος κατά την άφιξη του Κινέζου πρόεδρου στη Μόσχα

Την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προσγειώθηκε στη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε την πρώτη του αντίδραση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian, ο Ζελένσκι επέλεξε να δημοσιεύσει στο Telegram μερικές φωτογραφίες από καταφύγια που απεικονίζουν παιδιά κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στην Ουκρανία. Επιπλέον ανήρτησε και Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν στο μέτωπο.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται με το εξής σχόλιο: «Όταν ο ουκρανικός λαός υπερασπιστεί τον εαυτό του, όταν η ισχύς του Χάρτη του ΟΗΕ και η δύναμη της δικαιοσύνης αποκατασταθούν στη γη μας, αυτό θα εγγυηθεί και την ειρήνη και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου».

Ο Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, μια χώρα με την οποία η Κίνα έχει σημαντικούς διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Σι εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Πηγή: skai.gr