Κλείσιμο

«Φοβάμαι για εμένα και τα παιδιά μου»- Η πρώην σύζυγος σεΐχη του Ντουμπάι ζητά την βοήθεια του ΟΗΕ

Η πρώην σύζυγος σεΐχη του Ντουμπάι καταγγέλλει ότι έχει υποστεί κακοποίηση και εκφοβισμό από τις αρχές κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης με τον πρώην συζυγό της για την επιμέλεια των παιδιών τους 

H πρώην σύζυγος σεΐχη του Ντουμπάι, Ζεϊνάμπ Τζαβαντλί, ζητά παρέμβαση του ΟΗΕ στη μάχη για την απόκτηση της επιμέλεια των παιδιών της.

Η πρώην σύζυγος του σεΐχη καταγγέλλει ότι έχει υποστεί κακοποίηση και εκφοβισμό από τις αρχές κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης με τον πρώην συζυγό της για την επιμέλεια των παιδιών τους με τους δικηγόροι του σεΐχη Σαΐντ μπιν Μαχτούμ μπιν Ρασίντ Αλ Μαχτούμ να έχουν υποστηρίξει στο δικαστήριο μάλιστα ότι είναι ανίκανη ως μητέρα και ότι εκθέτει τα παιδιά της σε κίνδυνο.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο BBC News Τζαβαντλί προβαίνει σε έκκληση για βοήθεια.

Παρακαλώ βοηθήστε με. Τα παιδιά μου και εγώ είμαστε τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι για τη ζωή και την ασφάλειά μας» αναφέρει.

«Είμαστε ουσιαστικά άστεγοι και παγιδευμένοι σε ένα ξενοδοχείο στο Ντουμπάι. Τα παιδιά μου φοβούνται ότι θα με συλλάβουν και θα με απομακρύνουν από αυτά», προσθέτει.

Η 31χρονη πρώην γυμνάστρια, με διεθνής διακρίσεις, από το Αζερμπαϊτζάν μίλησε από το Ντουμπάι, όπου και παραμένει μετά από το διαζύγιό της με τον Σεΐχη Σαΐντ στα τέλη του 2019.

Έμεινε εκεί με τις τρεις μικρές κόρες της φοβούμενη ότι αν έφευγε από τη χώρα , μπορεί να μην τις ξαναδεί ποτέ.

Για σχεδόν τρία χρόνια, είναι κλειδωμένη στο σπίτι, δίνοντας μάχη με τον πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια των κοριτσιών.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2015. Ζούσαν στο Ντουμπάι, όπου ο Σεΐχης Σαΐντ είναι μέλος της άρχουσας οικογένειας - είναι ανιψιός του ηγεμόνα του Ντουμπάι Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Οι συνήγοροι της 31χρονης υποστηρίζουν ότι έχει περιοριστεί τόσο η ελευθερία κινήσεων της όσο και η ελευθερία της να εκφραστεί ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί επιπλέον και τακτικές εκφοβισμού εναντίον της.

Πηγή: BBC