Πώς «οχυρώνεται» η Ουκρανία από πιθανά ρωσικά πλήγματα στην αυριανή επέτειο της εισβολής

Ο δήμαρχος του Χάρκοβου Ιχόρ Τερέχοφ ανέφερε ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις αύριο ωστόσο το Κίεβο αλλά και άλλες πόλλες λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η χώρα λαμβάνει ισχυρά μέτρα ασφαλείας ενόψει πιθανών ρωσικών επιθέσεων.

Τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει από χθες και το υπουργείο Παιδείας της χώρας έχει ζητήσει για ορισμένες ημέρες να πραγματοποιούνται τα μαθήματα διαδικτυακά «ως προληπτικό μέτρο», προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο πιθανός αντίκτυπος των ρωσικών επιδρομών. Στο Κίεβο, έχει αναπτυχθεί ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας για όλες τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. 

Παράλληλα, πρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα εφαρμοστούν επίσης στην περιοχή της Χερσώνας στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανέφερε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν επίσης εξ αποστάσεως, με εξαίρεση τις υποδομές ζωτικής σημασίας.

Η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και οι πληρωμές με μετρητά στα ταχυδρομεία θα είναι περιορισμένες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα εντείνουν τις περιπολίες τους σε μέρη όπου θα μπορούσε να συγκεντρωθεί πλήθος, ανέφερε η διοίκηση.

Ωστόσο, οι χώροι εκείνοι όπου οι άνθρωποι μπορούν να φορτίσουν τις συσκευές τους και να ζεσταθούν, θα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Χάρκοβου Ιχόρ Τερέχοφ ανέφερε ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις αύριο. «Πολλοί άνθρωποι τώρα ρωτούν: τι θα συμβεί; Δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί, γιατί εξαρτάται από τον αντίπαλό μας, τον εχθρό μας», είπε σε βίντεο που δημοσίευσε.

«Κανείς δεν καταλαβαίνει τι έχει στο κεφάλι του, κανείς δεν ξέρει» κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr