Η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πρόσχημα, λέει ο Πούτιν

Πυρά στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν να σύρουν τη Ρωσία σε πόλεμο με την Ουκρανία, εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στα πρώτα του σημαντικά σχόλια για την κρίση εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι θέλει να χρησιμοποιήσει μια αντιπαράθεση ως πρόσχημα για να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα, ο κ Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι η Ουάσιγκτον αγνοεί τις ανησυχίες της Ρωσίας για τις δυνάμεις της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε χθες ότι μια ρωσική εισβολή «δεν θα ήταν πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας - θα ήταν πόλεμος στην Ευρώπη».

Επικοινωνία Μπλίνκεν- Λαβρόφ

"Να αποσύρει τα στρατεύματα της από τα σύνορα με την Ουκρανία" κάλεσε χθες  τη Μόσχα ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ρώσο ομόλογο του Σεργκεϊ Λαβρόφ.

"Εφόσον η Ρωσία δεν σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία, αυτή είναι η ώρα να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τα σύνορα των δύο χωρών" ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν στο ρώσο ομόλογο του, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε ότι υπάρχουν λόγοι για να συζητηθούν οι ανησυχίες της Μόσχας μέσω απευθείας συνομιλιών με την Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr