Η Νέα Ζηλανδία είναι η δεύτερη χειρότερη χώρα για να μετακομίσει κανείς – «Σκίζει» το Μεξικό

Το Μεξικό κατέλαβε την πρώτη θέση στην έρευνα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ινδονησία, η Ταϊβάν, η Πορτογαλία και η Ισπανία  

Η Νέα Ζηλανδία κατατάσσεται ως το δεύτερο χειρότερο μέρος στον κόσμο για να μετακινηθούν οι μετανάστες, σύμφωνα με έρευνα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», ο οργανισμός δικτύωσης αποδήμων «InterNations» διεξήγαγε έρευνα σε, σχεδόν, 12.000 ερωτηθέντες 177 διαφορετικών εθνικοτήτων, που ζουν σε 181 χώρες. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για την ποιότητα ζωής, το κόστος, την ασφάλεια, τις οικονομικές προοπτικές, τη γραφειοκρατία και την ευκολία προσαρμογής στις νέες τους πατρίδες. 

Στην κατάταξη που προέκυψε σε 52 χώρες, για τις οποίες το δείγμα ήταν αρκετά μεγάλο, η Νέα Ζηλανδία κατέλαβε την 51η θέση. Την τελευταία θέση κατέλαβε το Κουβέιτ. Η Αυστραλία κατατάχθηκε στην ένατη καλύτερη θέση συνολικά. 

Η κακή κατάταξη της Νέας Ζηλανδίας αποτελεί, ίσως, κάποια έκπληξη. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ορισμένες από τις πόλεις της αξιολογήθηκαν ως οι πιο βιώσιμες στον κόσμο και η φράση «μετακομίζω στη Νέα Ζηλανδία» έχει γίνει κοινή ατάκα των Αμερικανών, που είναι δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές προοπτικές της χώρας τους.

Η κακή εικόνα της χώρας αποδόθηκε στους χαμηλότερους μισθούς και το υψηλό κόστος ζωής. Η Νέα Ζηλανδία ήταν η χώρα με τις χειρότερες επιδόσεις στη μέτρηση των προσωπικών οικονομικών της έρευνας: Το 49% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το διαθέσιμο εισόδημα του νοικοκυριού τους δεν ήταν αρκετό για μια άνετη ζωή, σε σύγκριση με το 28% παγκοσμίως. Για το γενικό κόστος ζωής, το 75% αξιολόγησε αρνητικά τη χώρα, σε σύγκριση με το 35% παγκοσμίως.

Η Νέα Ζηλανδία κατατάσσεται, επίσης, κάτω από τους παγκόσμιους μέσους όρους όσον αφορά στους ερωτηθέντες, που αισθάνονται ότι πληρώνονται δίκαια για την εργασία τους, ότι βλέπουν έναν σκοπό στην εργασία τους ή ότι τους αρέσει το ωράριο εργασίας τους. 

Το μεγαλύτερο προσόν της ήταν η ύπαιθρος. Το περιβάλλον και το κλίμα ήταν η μόνη μέτρηση στην οποία η Νέα Ζηλανδία κατατάσσεται στο πρώτο μισό των χωρών. Το φυσικό της περιβάλλον αγαπήθηκε από το 95% των αφιχθέντων, σε σύγκριση με το 83% παγκοσμίως και στις ευκαιρίες για αθλήματα αναψυχής κατέλαβε την πρώτη θέση με 84%, έναντι 75% αλλού.

Το Μεξικό κατέλαβε την πρώτη θέση στην έρευνα, με ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες για τα προσωπικά οικονομικά και την ευκολία εγκατάστασης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ινδονησία, η Ταϊβάν, η Πορτογαλία και η Ισπανία.
 

Πηγή: skai.gr