Η μισθοφορική ομάδα «Wagner» μεταφέρεται στην Ανατολική Ευρώπη

Η διαβόητη ομάδα Wagner - που διευθύνεται από έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου Πούτιν – «τραβάει» δεκάδες μισθοφόρους από την Αφρική για να τους στείλει στην Ανατολική Ευρώπη όπου οι ρωσικές δυνάμεις απειλούν την Ουκρανία, σύμφωνα με το The Daily Beast.

Σύμφωνα με δύο ανώτερους στρατιωτικούς στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR) ένας άνευ προηγουμένου αριθμός μισθοφόρων Wagner εγκατέλειψαν τη χώρα για την Ανατολική Ευρώπη τον Ιανουάριο και περισσότεροι ετοιμάζονται να φύγουν τις επόμενες εβδομάδες.

«Συνήθως όταν ακούμε ότι κάποιοι έχουν φύγει, ανακαλύπτουμε ότι είναι μόνο μια χούφτα - μερικές φορές πέντε ή έξι άτομα μέσα σε ένα μήνα», είπε στο Daily Beast ένας αξιωματικός, ο οποίος εργάζεται στο στρατιωτικό αρχηγείο στην πρωτεύουσα της CAR, Bangui. «Είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι δεκάδες έχουν αναχωρήσει μέσα σε ένα μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Ένας άνδρας που συνελήφθη πρόσφατα από τις δυνάμεις της Ομάδας Wagner είπε στο Daily Beast ότι άκουσε στρατεύματαστο στρατόπεδο όπου κρατούνταν να περιγράφουν μια ξαφνική έξοδο μισθοφόρων μαχητών που κατευθύνονταν απευθείας στην Ουκρανία.

Η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι η Ρωσία ενισχύει τις προμήθειες όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού σε αυτονομιστικές περιοχές στην Ουκρανία, ενώ στρατολογεί ενεργά μισθοφόρους για να πολεμήσει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα αναλαμβάνει «ενεργή στρατολόγηση μισθοφόρων» που στέλνονται σε περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr