Η Γαλλία σχεδιάζει να απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης

Η Ελιζαμπέτ Μπορν είπε ότι η κυβέρνηση «θα παρουσιάσει σύντομα ένα νέο εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση του καπνίσματος και ειδικότερα, την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης

Την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης σχεδιάζει η Γαλλία ως μέρος ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμηση του καπνίσματος, όπως δήλωσε σήμερα, Κυριακή η πρωθυπουργός της χώρας.

Η Ελιζαμπέτ Μπορν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL είπε ότι η κυβέρνηση «θα παρουσιάσει σύντομα ένα νέο εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση του καπνίσματος και ειδικότερα, την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης, τις περίφημες "ρουφηξιές" που δίνουν κακές συνήθειες στους νέους».

Η γαλλική κυβέρνηση βάζει τις τελευταίες πινελιές στον προϋπολογισμό της για το 2024 με ένα ευρύτερο σχέδιο για τη μείωση του καπνίσματος, με την Μπορν να επισημαίνει ότι ήταν η αιτία για 75.000 θανάτους ετησίως στη χώρα.

Όπως είπε το σχέδιο δεν περιλαμβάνει άλλη αύξηση του φόρου στα τσιγάρα, προσθέτοντας: «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε σε εγρήγορση για την κατανάλωση καπνού».

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν επίσης την απαγόρευσή τους. Οι διαδικτυακές πωλήσεις απαγορεύονται στο Βέλγιο ενώ στη Γερμανία η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τα αρωματισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Πηγή: skai.gr