Κλείσιμο

Η EasyJet μήνυσε το indie συγκρότημα Easy Life για κλοπή εμπορικού σήματος

Νομικά έχει κινηθεί η μητρική εταιρεία EasyJet EasyGroup εναντίον των μουσικών Easy Life με έδρα το East Midlands, για κλοπή εμπορικού σήματος

Νομικά έχει κινηθεί η μητρική εταιρεία EasyJet EasyGroup εναντίον των μουσικών Easy Life με έδρα το East Midlands, για κλοπή εμπορικού ονόματος.

Η Easy Life, μια μπάντα που ακολουθείται από ένα εκατομμύριο ακροατές τον μήνα στο Spotify, ανέφερε την Τρίτη στο Twitter ότι «η EasyJet μας μηνύει επειδή μας λένε Easy Life» και «μας αναγκάζουν να αλλάξουμε το όνομά μας».

Το συγκρότημα είπε ότι η εναλλακτική θα ήταν μια «δαπανηρή νομική μάχη που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αντέξουμε οικονομικά».
 
Οι Easy Life δημιουργήθηκαν στο Λέστερ το 2017 και έγιναν γνωστοί το 2020 όταν κέρδισαν το NME Best New British Act και ήρθαν δεύτεροι στην έκδοση του 2020 της ετήσιας δημοσκόπησης του BBC Sound of… με κριτικούς μουσικής και προσωπικότητες του κλάδου.

Η EasyGroup σε δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι η «κλοπή της επωνυμίας της» έγινε από τον Mr [Murray] Matravers», τον αρχηγό του συγκροτήματος «και τους συναδέλφους του που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το brand μας, easyLife, χωρίς άδεια».

Η EasyLife, η οποία ανήκει στα Νησιά Κέιμαν, δραστηριοποιείται ως «πωλητής λιανικής και διανομέας προϊόντων επίλυσης προβλημάτων για το σπίτι και τον κήπο» όπως σωλήνες κήπου και ζιζανιοκτόνα.

Η εταιρεία μάλιστα πρόσθεσε ότι «έχουμε ιστορικό στο να εμποδίζουμε νομικά τους κλέφτες να χρησιμοποιούν τα εμπορικά σήματα μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα σταματήσουμε τον κ. Matravers».

Η EasyGroup φιλοξενεί μια σελίδα στην ιστοσελίδα της της με τίτλο «brand thieves», στην οποία υπερηφανεύεται για τις νομικές νίκες της έναντι επιχειρήσεων που έχουν παραβιάσει την πνευματική της ιδιοκτησία.
 

Πηγή: skai.gr