Η Δύση ετοιμάζεται για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία– Εξανεμίζονται οι ελπίδες για αποκλιμάκωση

Στο ρωσοουκρανικό μέτωπο το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη, και οι ελπίδες για αποκλιμάκωση εξανεμίζονται. Η Δύση προετοιμάζεται για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και η Ουάσινγκτον στέλνει στο Κίεβο όπλα και πυρομαχικά, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή 8.500 Αμερικανοί στρατιώτες. 

Στο Λευκορωσικό έδαφος αναπτύσσονται δυνάμεις για κοινές ασκήσεις Μόσχας – Μινσκ. «Εξαναγκάστηκα να το κάνω εξαιτίας της κατάστασης με την Ουκρανία, η οποία δεν είναι καλύτερη από την Πολωνία» υποστηρίζει ο Αλεξάντερ Λουκασένκο. 

Αντιδρώντας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τη Λευκορωσία να μη βοηθήσει τη Μόσχα. «Κάναμε επίσης ξεκάθαρο στη Λευκορωσία πως, εάν επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για επίθεση στην Ουκρανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ταχεία και αποφασιστική απάντηση από τις ΗΠΑ, τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις. Έτοιμος να υποβάλει κυρώσεις ακόμα και κατά του ιδίου του Πούτιν εμφανίζεται ο Τζο Μπάιντεν. 

Από πλευράς της, η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Δύση για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης , τη στιγμή που η Δύση μετρά αντίστροφα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μια εισβολή θα μπορούσε να επίκειται. Θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή» δηλώνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. 

«Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισβολή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα αλλάξει τον κόσμο» προειδοποιεί ο αμερικανός πρόεδρος. 

«Είμαι πεπεισμένος ότι σήμερα ζούμε την πιο επικίνδυνη στιγμή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο» προειδοποιεί με τη σειρά του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Και ενώ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας προειδοποιεί, Μακρόν και Σολτς συναντήθηκαν ενόψει των σημερινών συνομιλιών του σχήματος της Νορμανδίας, και απεύθυναν έκκληση για αποκλιμάκωση. «Όλοι συμφωνούμε ότι η στρατιωτική επιθετικότητα θα είχε σοβαρές συνέπειες» υπογράμμισε ο Όλαφ Σολτς. 

«Ο κύριος καγκελάριος επέμεινε στο σημείο να μην εγκαταλείψουμε ποτέ το διάλογο με τη Ρωσία, ένα δύσκολο διάλογο. Γνωρίζετε ότι η Γαλλία τάσσεται πάντοτε υπέρ αυτού του διαλόγου» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. 

Όμως πίσω στα χαρακώματα, οι στρατιώτες περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη. 

 Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr