Κλείσιμο

Η Apple λανσάρει υπηρεσία αποταμίευσης με επιτόκιο 4,15%

Σε συνεργασία με την Goldman Sachs

Κίνηση που ταράζει τα νερά στον χώρο της τραπεζικής από την Apple, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι συστήνει λογαριασμούς ταμιευτηρίου για κατόχους της Apple Card με ετήσιο επιτόκιο 4,15%!

Σύμφωνα με την εταιρεία, το επιτόκιο αυτό είναι 10 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο στις ΗΠΑ. Η υπηρεσία δεν έχει χρεώσεις, ελάχιστες απαιτήσεις κατάθεσης ή υπολοίπου και μπορεί να ρυθμιστεί από την εφαρμογή Wallet app.

Η Apple κάνει την κίνηση αυτή σε συνεργασία με την Goldman Sachs και αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων, ενώ μόλις πρν από λίγες εβδομάδες το τραπεζικό σύστημα κλυδωνίστηκε από νέες χρεοκοπίες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Apple και η Goldman Sachs αναφέρουν ότι οι καταθέσεις των πελατών είναι ασφαλισμένες. Ωστόσο, οι καταθέτες δεν θα επιτρέπεται να έχουν περισσότερα από 250.000 δολάρια στους λογαριασμούς τους.

Οι λογαριασμοί μπορούν να τροφοδοτούνται με καθημερινές ανταμοιβές μετρητών από κάρτες Apple ή με κεφάλαια από άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Η Apple είχε προαναγγείλει την υπηρεσία τον Οκτώβριο, ως μέρος μιας σειράς νέων οικονομικών υπηρεσιών. Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν περισσότερα έσοδα από υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ήδη αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ως ένα επιπλέον δέλεαρ να παραμείνουν οι καταναλωτές στην πλατφόρμα της Apple.

Ωστόσο, η εισαγωγή στον οικονομικό κλάδο δεν είναι τόσο εύκολη. Η υπηρεσία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» υπέστη μεγάλη καθυστέρηση πριν αρχίσει να κυκλοφορεί τον περασμένο μήνα, ενώ η υπηρεσία αποταμίευσης χρειάστηκε περίπου έξι μήνες για να παρουσιασθεί μετά την ανακοίνωσή της.

Πηγή: skai.gr