Κλείσιμο

Η απάντηση της Ελισάβετ: Θλίβομαι για όσα βίωσαν ο Χάρι και η Μέγκαν

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Δήλωση εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ «απαντώντας» στις κατηγορίες περί ρατσισμού και αδιαφορίας που διατύπωσαν με τη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν.

«Ολόκληρη η οικογένεια είναι λυπημένη που μαθαίνει την πλήρη έκταση του πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια για τον Χάρι και τη Μέγκαν. Τα ζητήματα που τέθηκαν, ιδίως αυτά περί φυλής, είναι ανησυχητικά. Αν και κάποιες αναμνήσεις ίσως διαφέρουν, λαμβάνονται πόλη σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια ιδιωτικά. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολυαγαπημένα μέλη της οικογένειας», αναφέρει η δήλωση.

Βασιλικοί σχολιαστές θεωρούν ότι με τη δήλωση αυτή το Παλάτι προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στη δημόσια αντιπαράθεση με τους Σάσεξ, χωρίς να αποδέχεται αλλά και χωρίς να απορρίπτει τις κατηγορίες.

Το τελευταίο διήμερο στο Παλάτι γίνονταν «συσκέψεις κρίσης» ώστε να προκύψει μια κοινή απάντηση από τη βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τον Δούκα του Κέμπριτζ Γουίλιαμ.